HomeSport

Comentariul fiecărei partide a României la EURO Handball 2020

Comentariul fiecărei partide a României la EURO Handball 2020

România a început greu încă din vestiare. Echipa a fost întoarsă din drum când s-a depistat un caz pozitiv de COVID-19, apoi s-a mai anunțat un caz. Danezii, EURO 2020 desfășurându-se în Danemarca, au vrut să carantineze toată echipa. Din fericire la o testare ulterioară negativă echipei i s-a dat, verde la joc.

Mai jos vom parcurge împreună Euro Handball 2020, unde România speră la medalie.

03.12.2020 – ROMÂNIA – GERMANIA

Prima repriză: România a pornit greu motoarele, fiind condusă în primele minute cu 4-0 de către echipa nemțoaicelor care păreau că își doresc să răzbune toate meciurile pierdute în fața României. Antrenorul României, Bogdan Burcea, a făcut o schimbare inspirată, iar pe teren pășește Eliza Buceschi, cea care a remontat psihicul jucătoarelor din teren. Au început să recupereze, ușor, ușor, iar înainte de pauză româncele se apropiau la un gol de echipă națională a Germaniei.

Cristina Neagu nu a avut o zi prea bună. Din 5 aruncări a reușit să marcheze doar unul, în prima repriză. Buceschi a ratat două aruncări de la 7 metri, iar surorile Bonaventura și-au făcut meseria și au taxat gruparea noastră de fiecare dată când a fost cazul cu o eliminare de 2 minute. Pe nemțoaice le-au mai iertat.

Dincă, Seraficeanu, Savu (Drăguț) și Buceschi au mișcat bine în teren, iar Dumanska a apărat bine. Probabil dacă nu era “Dumy” între buturi, prima repriză se termina cu mult mai multe goluri înscrise de nemțoaice. Așa s-au mulțumit cu 13 goluri, iar româncele aveau un handicap de 3 goluri. Scor pauză: 10-13

A doua repriză: România a pornit ușor mai bine, chiar dacă erau în inferioritate numerică și jucau în 5. În minutul 36 România egalează Germania la 14! Apărarea arată bine, atacul ne dă speranțe.

Nemțoaicele înscriu rapid, România se prinde într-o luptă de urmărire, Neagu marchează de la 7 metri și echipa respiră aer proaspăt. Ostase ratează și nu ne putem desprinde la un gol, să conducem pentru prima oară în partidă.

După recuperarea rapidă a României în fața tăvălugului german, tânărul antrenor neamț cere time out pentru a liniști apele în minutul 40. Dumanska apără din nou, dar nu e de ajuns. Germania repune de la 9 metri și marchează printr-o breșă lăsată în apărare. Germania conduce din nou (15-16, minutul 41).

Maihdof desprinde Germania pe tabelă la două goluri, dar se repune la timp și de înscrie încă o dată pentru România.

Surorile Bonaventura dictează aruncare de la 7 metri și eliminare în tabăra româncelor, dar Dumanska apără cu piciorul la cap aruncarea.

Moment incredibil în minutul 44: A doua eliminare într-un minut pentru România și aruncare de la 7 metri. Nu au reușit să marcheze nici de această dată!

Sclipirile din apărarea Germaniei permit atacului să fie din ce în ce mai creativ.

Încă o eliminare pentru România în minutul 47. Surorile Bonaventura nu iartă nicio greșeală a româncelor! Au urmat câteva minute de letargie pe teren și parade ale portarilor de ambele părți, după care Bogdan Burcea a cerut un time out.

Andreea Popa, debutanta în naționala României, face un fault în atac și scorul continuă să fie neschimbat, 16-19. Dumanska apără din nou, sunt cinci atacuri ale nemțoaicelor fără gol! În minutul 51 Germania schimbă cifrele de pe tabelă, 16-20. România pierde teren pe fondul greșelilor, iar Germania forțează.

Iuganu reduce din diferență cu un gol înscris din boltă, din pasa Cristinei Neagu. Neagu dă o pasă la pivot, acesta e faultat urât, dar Germania nu primește eliminare. Neagu înscrie de la 7 metri!

Bara ne salvează în minutul 55, scor 18-20! România atacă din nou poarta Germaniei și Neagu face pași.

Hainhoff înscrie din nou, România este în spate cu 3 goluri, iar Iovănescu înscrie de pe pivot și reduce diferența la 2. Surorile Bonaventura mai fac o nefăcută, dau două minute eliminare la Seraficeanu din nimic.

Corecție: Seraficeanu a fost eliminată pentru că a strigat la arbitrul internațional  “Semicerc!”.

Înscrie Berger și meciul e rezolvat.

FINAL: 20-22

Urmează:

România – Polonia

România – Norvegia

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 1