HomeSanatate

Cum se curăță corect ochelarii de vedere

Cum se curăță corect ochelarii de vedere

Toți purtătorii de ochelari își doresc o vedere perfectă și de cele mai multe ori fac mari eforturi pentru acest lucru. Însă apar unele situații în care nu au la îndemână accesoriile recomandate (laveta din microfibră și soluții pentru întreținerea ochelarilor) și apelează la improvizații când trebuie să își șteargă ochelarii: șervețele de masă, hârtie igienică, mâneca, esarfa, etc. Chiar dacă este o soluție de compromis, nu e recomandat, deoarece se pot deteriora chiar și lentilele rezistente la zgârieturi.

Cât de des se curăță ochelarii?

Conform sfatului specialiștilor, lentilele ochelarilor trebuie curățate în fiecare zi, iar ramele cel puțin o dată pe săptămână. Persoanele care au obiceiul de a ridica ochelarii pe frunte vor avea, nevoie, probabil, să îi curețe mai des de atât. 

Cum să cureți eficient ramele ochelarilor?

Ceea ce îngreunează curățarea ramelor de ochelari este multitudinea de segmente de dimensiuni reduse, șuruburi minuscule, articulații, care se pot îmbâcsi cu transpirație, praf și sebum. Este motivul pentru care se consideră că igienizarea ramelor este importantă inclusiv pentru igiena personală, ele fiind în contact aproape permanent cu pielea. Înainte de a căuta noi rame ochelari copii sau pentru adulți, asigură-te că te ocupi așa cum trebuie de cele pe care le ai deja. 

Inclusiv persoanele care au obiceiul de a-și îngriji atent ochelarii, uită de pernuțele nazale, de exemplu, ceea ce poate genera probleme dermatologice minore, dar inconfortabile, fiind vorba despre față: puncte negre, coșuri, iritații. 

Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi:

Pune ramele în apă caldă. Folosește un săpun blând și aplică-l pe toate zonele ramei cu ajutorul buricelor degetelor. Astfel, nu riști să agăți componentele minuscule cu buretele sau cu laveta;

Clătește bine ramele sub jetul de apă caldă;

Folosește un șervețel îmbibat în alcool pentru a curăța pernuțele nazale și brațele, în special în zona în care se sprijină pe ureche.

Cum puteți curăța lentilele rapid și eficient în doar două etape:

  • pulverizați soluția de întreținere pe ambele fețe ale lentilelor
  • ștergeți ușor ambele părți ale lentilelor cu laveta din microfibră până când îndepărtați de tot soluția.
  • Ochelarii nu se așează cu lentilele în jos pe suprafețe dure, abrazive care pot zgâria lentilele.
  • Păstrați întotdeauna ochelarii doar în tocul original, cel pe care l-ați primit împreună cu ochelarii. Orice alt toc poate să țină rama în tensiune, iar în timp se poate deforma sau ceda. Tot din aceleași motive nu purtați ochelarii în buzunar fără toc și nici legați cu șnur la gât.

Acum știi ce trebuie să faci pentru a păstra ochelarii de vedere curați, pentru a le oferi o durată de viață mai lungă, dar și pentru a avea o claritate cât mai ridicată a lentilelor. În plus, pentru a putea să îi cureți în orice moment, îti recomandăm să pui în etuiul ochelarilor o lavetă din microfibră, pe care să o ai în permanență la tine. Astfel, acasă poți să cureți ochelarii cu soluție specială, iar când nu o ai la îndemână, îi poate curăța doar cu laveta. Aceleași sfaturi se aplică și pentru ochelarii de vedere ai copilului tău. Dacă ești în căutare de rame noi pentru ochelarii copilului, pe ochelaridecopii.ro vei găsi o gamă de modele foarte variată și modernă, la prețuri avantajoase.