HomeEconomic

Daniel Suciu (PSD): ”Diminuarea cifrei de școlarizare în BN a avut loc arbitrar, abuziv și partinic”. Interpelare adresată ministrului Educației

Daniel Suciu (PSD): ”Diminuarea cifrei de școlarizare în BN a avut loc arbitrar, abuziv și partinic”. Interpelare adresată ministrului Educației

Deputatul PSD Daniel Suciu este de părere că modul în care a fost diminuată cifra de școlarizare la nivelul județului Bistrița-Năsăud a fost unul ”arbitrar, abuziv și partinic”. Din acest motiv, Suciu a transmis o interpelare ministrului Educației, Sorin Câmpeanu, prin care solicită să ia măsuri, astfel încât procesul educativ să nu fie afectat de aceste decizii.

În interpelarea sa, parlamentarul bistrițean susține că Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud a dat dovadă de lipsă de transparență și că diminuarea cifrei de școlarizare a fost făcută cu încălcarea Legii 1/2011 privind asigurarea cadrului pentru exercitarea sub autoritatea statului român a dreptului fundamental la învățătură pe tot parcursul vieții.

Nu cred că există în țară un inspector școlar mai încăpățânat, mai obedient politic și mai lipsit de transparență! Așa cum am promis, azi am trimis o interpelare ministrului Educației, cu speranța ca măcar clasele de arhitectură și muzică să fie salvate”, a anunțat Suciu.

Interpelarea adresată ministrului Educației este disponibilă mai jos:

Totodată, deputatul PSD îl acuză pe șeful Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud, Mihai Mureșan, că nu pune elevii pe primul loc și susține că pentru el, copiii sunt ”doar statistică”.

În aceste condiții, în interpelarea sa, Daniel Suciu solicită ministrului Educației, Sorin Câmpeanu, să analizeze situația din județul Bistrița-Năsăud și să dispună măsurile care se impus în așa fel încât procesul educativ să nu fie ”grav perturbat de deciziile arbitrare luate de inspectorul școlar general”.

Demersul deputatului Daniel Suciu vine în contextul în care, începând cu anul școlar 2021-2022, oferta educațională la liceele, școlile profesionale și cele pentru învățământul dual ar urma să fie diminuată cu 26 de clase.

Articolul Daniel Suciu (PSD): ”Diminuarea cifrei de școlarizare în BN a avut loc arbitrar, abuziv și partinic”. Interpelare adresată ministrului Educației apare prima dată în Stiri Bistrita – Ziare Bistrita – Gazeta de Bistrita -Stiri online.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0