HomeEveniment

Dosar penal pentru un tânăr din Rebrișoara. Ar fi încercat să vândă articole pirotehnice în parcarea unui supermarket din Bistrița

Dosar penal pentru un tânăr din Rebrișoara. Ar fi încercat să vândă articole pirotehnice în parcarea unui supermarket din Bistrița

Aproximativ 20 kg de articole pirotehnice, în valoare de aproximativ 1.000 de lei, au fost ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor, în urma controalelor efectuate ieri, în municipiul Bistrița. Un tânăr din Rebrișoara s-a ales cu dosar penal.

”La data de 14 decembrie, în cadrul acțiunilor desfășurate, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au depistat, în flagrant, un tânăr de 26 de ani, din Rebrișoara pe care-l bănuiesc că ar fi efectuat operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept. Tânărul a fost depistat în parcarea unui supermarket din Bistrița, în timp ce deținea fără drept și ar fi oferit spre vânzare articole pirotehnice din categoriile P1, F2, F3 și F4. 20 kg de articole pirotehnice, în valoare de aproximativ 1.000 de lei, au fost ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor”, precizează Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

Cercetările în acest caz sunt continuate în cadrul unui dosar penal de către polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase.

Oamenii legii atrag atenția că, până în luna ianuarie 2021, în baza planului naţional de acţiune ”Foc de artificii”, elaborat la nivelul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii specializați în domeniul armelor, explozivilor și substanțelor periculoase din Bistrița-Năsăud desfăşoară acţiuni specifice, pe raza întregului judeţ, pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice.

Principalul scop al acestor activităţi este creşterea siguranţei cetăţenilor, prin activităţi care să prevină producerea evenimentelor nedorite, generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, transferul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice, în toată perioada sărbătorilor de iarnă.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0