FOTO:  Luptă acerbă pentru hrană și teritoriu, în parcul municipal din Bistrița!

HomeEconomic

FOTO: Luptă acerbă pentru hrană și teritoriu, în parcul municipal din Bistrița!

Câteva imagini superbe – surprinse în parcul municipal din Bistrița – ne dezvăluie în toată splendoarea competiția acerbă care se derulează aici, în încercarea de a cuceri noi teritorii, dar și hrana atât de necesară în sezonul rece.

Câteva imagini splendide au fost publicate ieri pe pagina Biodiversitate și Geodiversitate Bistrița-Năsăud. Ele surprind în toată splendoarea două veverițe roșcate care zburdă în parcul municipal din Bistrița.

Biologul Ciprian Samoilă explică faptul că „suprafața parcului este un habitat propice pentru veverițele noastre autohtone. Ar putea acomoda circa 5-6 indivizi, dacă ținem cont de spațiul teritorial de circa 1 hectar necesar fiecăruia. În funcție de disponibilitatea la hrană, numărul acesta poate varia”, explică Ciprian Samoilă.

Veverițele nu sunt animale sociale, așa cum ne închipuim noi. Ele nu se arată dispuse să își împartă nici teritoriul, și nici hrana.

Cei mai matinali dintre bistrițeni sunt invitați, totodată, să le observe activitatea: La orele dimineții, după răsăritul soarelului, veverițele pot fi observate jucându-se și zburdând printre copacii din parcul municipal. „Dar nu vă lăsați păcăliți! Este o strategie, o competiție pentru hrană și teritoriu…!Foto @ Biodiversitate și Geodiversitate Bistrița-Năsăud / Ciprian Samoilă

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0