VIDEO: La o lună de la începerea școlii, elevii merg cu măști de acasă! Nu au venit nici tabletele!

HomeEveniment

VIDEO: La o lună de la începerea școlii, elevii merg cu măști de acasă! Nu au venit nici tabletele!

”Nouă ne-au cerut să le trimitem două măști pe zi. Asta înseamnă undeva la 40 de măști pe lună. Pentru unii, acesta e un efort financiar!” a explicat

”Nouă ne-au cerut să le trimitem două măști pe zi. Asta înseamnă undeva la 40 de măști pe lună. Pentru unii, acesta e un efort financiar!” a explicat un tătic.  Deși e mai bine de o lună de când a început școala, elevii merg TOT cu măști de acasă, deși autoritățile promiseseră ajutor. La fel e situația și cu tabletele…

La începutul anului școlar 2020 – 2021, autoritățile centrale și locale promiteau că vor oferi elevilor și profesorilor măști și dezinfectante, pentru ca actul educativ să se desfășoare în siguranță.

A trecut mai bine de o lună de zile de când elevii merg la școală, TOT cu masca de acasă.

Nu ne-au dat măști. Nici nouă ca și cadre didactice, și nici pentru elevi. Noi ne cumpărăm măști pentru noi, iar părinții cumpără pentru copiii lor. Nu primim de la școală, de nicăieri” au explicat cadrele didactice de la Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare” Bistrița.

Pe noi ne-a întrebat dacă vrem să punem bani să luăm și să facem stoc la școală, dar am decis să cumpărăm fiecare individual” a spus mămica unui copilaș.

Am copii la mai multe școli din oraș. Nu primesc mască. La Andrei mureșanu, de exemplu, ne-au cerut două măști, în fiecare zi. Asta înseamnă undeva la 40 de măști pe lună, pentru un copil. Ei bine, pentru unii părinți, acesta e un efort financiar în plus” a explicat un tătic.

Deși Bistrița mai are puțin până intră în scenariul roșu, nici tabletele nu au ajuns la școli. Fostul primar al orașului, Ovidiu Crețu, explica în luna septembrie că doar din 5 octombrie se vor putea face demersurile pentru achiziție.

Deși au trecut mai bine de două săptămâni, de când s-ar fi putut depune documentația pentru achiziția tabletelor, pe S.E.A.P, doar trei comune au făcut solicitare de ofertă. E vorba de Rebra, Parva și Ilva Mică.

La Bistrița, noul primar, Ioan Turc, a promis că se va ocupa și de această problemă, a lipsei tabletelor.

În unele școli din municipiu, în săptămâna care tocmai a trecut, părinții au primit chestionare prin care au fost întrebați dacă au acasă acces la internet și dacă au nevoie de tablete.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0