FOTO/VIDEO: Sirenele ambulanțelor au sunat în semn de mulțumire

HomeEveniment

FOTO/VIDEO: Sirenele ambulanțelor au sunat în semn de mulțumire

Sirenele ambulanțelor din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud au sunat vineri, timp de 1 minut, în semn de mulțumire pentru toți cei care au contribuit la adoptarea proiectului legislativ privind statutul personalului profesionist operativ de intervenție din cadrul serviciilor care asigură asistenţă publică medicală de urgenţă şi prim ajutor calificat.

Potrivit unui comunicat de presă al Federației Naționale Sindicale ”Ambulanța” din România, acțiunea a fost organizată la nivel național, fiind pentru prima dată în istoria ambulanței când se organizează o astfel de activitate cu acest scop.

”Votul din ultima ședință a plenului Camerei Deputaților, din mandatul 2016-2020 care a avut loc în 15 decembrie 2020, a fost o victorie pentru Federația Națională Sindicală „Ambulanța” din România și Serviciile Publice de Ambulanță, în urma unui proces legislativ care s-a desfășurat pe o perioada de 5 ani. Personalul profesionist operativ de intervenție din Serviciile Publice de Ambulanță, apreciază votul dat de parlamentari, vot prin care se recunoaște importanța acestui personal care desfășoară activitatea pe linia întâi în asistența medicală de urgență din prespital în salvarea de vieți. Totodată, această acțiune organizată în serviciile de ambulanță are scopul și de a mulțumi anticipat Președintelui României, domnul Klaus Werner Iohannis, care va promulga Legea cu celeritate, astfel va avea posibilitatea de a-și arăta recunoștința față de acest personal profesionist operativ de intervenție, prezent la datorie, fiind perceput un cadou de sărbători binemeritat”, se arată într-un comunicat remis presei.

La nivelul Serviciului Județan de Ambulanță Bistrița-Năsăud, angajații instituției s-au mobilizat și au organizat și o acțiune cu scop caritabil.

Angajații și voluntarii SAJ B-N au strâns saci cu haine, jucării și 3.500 lei (bani din care se vor cumpăra alimente, fructe și dulciuri) pentru a le face un cadou copiilor din Centrul de plasament pentru protecția copilului din Bistrița, de pe strada Toamnei, unde se vor deplasa luni 21 decembrie, la ora 8:00, pentru a le distribui copiilor de acolo”, a declarat Ciprian Păcurar, purtătorul de cuvânt al SAJ Bistrița-Năsăud.

În centrul de pe strada Toamnei se află 65 de persoane cu vârste cuprinse între 0 luni și 35 ani, precum și 4 mame.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0