HomeUltimele stiri

Fragment din zeul grec Hermes, descoperit din greșeală sub o stradă din Atena

Fragment din zeul grec Hermes, descoperit din greșeală sub o stradă din Atena

Un cap de marmură reprezentând un fragment al zeului grec Hermes – zeul comerțului, zborului și al hoților – care datează din sec. III î.H., a fost descoperit vineri, din greșeală, sub o stradă din Atena.

Piesa a fost descoperită în centrul Atenei, în timpul săpăturilor la sistemul de canalizare, la doar 1,3 metri sub trotuarul străzii Aiolou.

„Opera datează de la sfârşitul secolului IV înainte de Hristos sau debutul secolului III înainte de Hristis şi este în stare bună”, a indicat Ministerul Culturii din Grecia, într-un comunicat, potrivit stiripesurse.ro.

Lucrarea îl reprezintă „pe zeu matur şi face parte dintr-un hermes (sculptură)”, precizează instituţia.

Un hermes este o sculptură, în general reprezentând capul zeului Hermes şi uneori un bust, aşezat pe o coloană patrulateră şi care era amplasată în Grecia Antică la intersecţii pentru a marca limitele.

Statuia a fost imediat transportată într-un depozit al Direcţiei pentru Antichităţi. Sâmbătă, primarul Atenei Kostas Bakoyannis a publicat o fotografie cu opera din marmură pe contul de Facebook: „Atena unică”, a comentat el.

Articolul Fragment din zeul grec Hermes, descoperit din greșeală sub o stradă din Atena apare prima dată în Stiri Bistrita – Ziare Bistrita – Gazeta de Bistrita -Stiri online.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0