HomeUltimele stiri

Incident la o secție de votare din localitatea Tureac, sesizat prin apel la 112

Incident la o secție de votare din localitatea Tureac, sesizat prin apel la 112

Un incident electoral a avut loc la o secție de votare din localitatea Tureac, acesta fiind sesizat printr-un apel înregistrat la numărul unic pentru situații de urgență 112. Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, un bărbat a încercat să voteze, deși instanța i-a interzis acest drept. Oamenii legii au intervenit.

”A mai fost semnalat un incident la o secție de votare din Tureac, un bărbat a sesizat prin 112 faptul că nu i se permite să voteze. În urma verificărilor efectuate de către polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului acesta a fost identificat ca fiind în vârstă de 63 de ani, din Tureac și s-a stabilit faptul că avea interzisă exercitarea drepturilor electorale, măsura fiind dispusă de către instanță. A fost sancționat conform OUG 34/2008, cu avertisment scris, pentru alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție”, a declarat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Sursa citată a completat că, până la ora 18:00, procesul electoral în județul Bistrița-Năsăud s-a desfășurat în condiții normale și nu au fost semnalate probleme deosebite din punct de vedere al ordinii publice.

Până în acest moment, la nivel județean, au fost primite în total 8 notificări prin Sistemul Integrat de Monitorizare a Prezentei la Vot, privind neînscrierea pe listele electorale permanente a unor cetățeni. Dintre acestea, 7 au fost verificate și infirmate și una este în curs de verificare.

În ceea ce privește persoanele aflate în centrul de reținere și arestare preventivă, 5 dintre acestea au depus cerere pentru a vota și și-au exercitat acest drept până în acest moment.

IPJ Bistrița-Năsăud reamintește că, pentru scrutinul de astăzi, la nivel județean, aproximativ 450 de polițiști, jandarmi, pompieri și polițiști locali sunt angrenați în misiuni specifice procesului electoral.

Articolul Incident la o secție de votare din localitatea Tureac, sesizat prin apel la 112 apare prima dată în Stiri Bistrita – Ziare Bistrita – Gazeta de Bistrita -Stiri online.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 1