HomeEveniment

Ioan Turc: Piețele la Bistrița rămân deschise

Ioan Turc: Piețele la Bistrița rămân deschise

Conform Hotărârii de Guvern care intră în vigoare de luni, 9 noiembrie, piețele agro-alimentare ar fi trebuit să se închidă. Ioan Turc, primarul Bistriței, a anunțat că în urma unei discuții cu premierul Ludovic Orban, piețele la Bistrița rămân deschise. CE modificări se vor face:

Pentru stoparea răspândirii coronavirusului, de luni, 9 noiembrie, se impune o carantină parțială, la nivelul țării.

Despre măsurile ce se impun național, puteți reciti aici:

E OFICIAL! De luni ieșim din case, pe timp de noapte, doar cu declarație! CE măsuri se mai impun

În cadrul acestei hotărâri, se stipula că ”Activitățile economice din piețe agroalimentare care se desfășoară în spații închise, târgurile, bâlciurile, piețele mixte și volante, talciocurile sunt suspendate. Prin spații închise se înțelege cele care au un acoperiș, plafon sau tavan și sunt delimitate de cel puțin 2 pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent”.

Primarul Bistriței, Ioan Turc, a anunțat în urmă cu puțin timp că în municipiu, piețele vor fi deschise, și chiar se vor lua măsuri pentru cei ce-și desfășurau activitatea la interior, să-și poată vinde marfa…afară.

Am fost sunat de premierul Ludovic Orban, care s-a interesat de situația producătorilor locali din zona Bistriței, în contextul sistării comerțului în piețele închise din cauza evoluției pandemice. Am convenit ca activitatea să se poată desfășura la exterior, chiar și cu mutarea afară a vitrinelor frigorifice din spațiile închise, comercianții urmând să fie cât mai puțin afectați. În consecință, i-am solicitat directorului Direcției de Administrare a Piețelor din cadrul Primăriei municipiului, Luca Răzoare, să ia toate măsurile pentru ca, odată cu decizia de oprire temporară a comercializării în piețele închise, totul să se poată derula fără probleme în aer liber, iar produsele agro-alimentare să fie în continuare accesibile, cu respectarea unor reguli mai stricte de profilaxie” a scris Ioan Turc pe pagina sa de Facebook.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0