Joe Biden anulează finanțarea pentru zidul lui Trump încă din prima zi de mandat

HomeEconomic

Joe Biden anulează finanțarea pentru zidul lui Trump încă din prima zi de mandat

Joe Biden a semnat în prima zi de mandat 15 decrete prezidențiale și anunță ca vor urma și altele în încercarea sa de a „repara” ce a făcut Trump.

Zece dintre aceste decrete vizează strategia acestuia de vaccinare împotriva Covid-19. Acesta a introdus masca obligatorie pentru lucrătorii federali precum și înființarea unui nou birou la Casa Albă. Din acest birou se va coordona lupta împotriva pandemiei respectând directivele Organizației Mondiale a Sănătății.

Un alt aspect extrem de important pe care l-a punctat noul președinte, este semnarea unui document precursor reintrării Statelor Unite în acordul de la Paris privind încălzirea globală. Biden a revocat declarația de urgență a lui Trump pentru alocarea de fonduri speciale necesare construirii zidului de la granița cu Mexic. Acesta a ridicat interdicțiile de călătorie în SUA a unor state majoritar musulmane precum și interdicția transexualilor de a face parte din armată.

Ofițerul de presă a precizat că în viitorul apropiat vor urma și alte modificări ale președintelui așa cum a promis în campania electorală, potrivit CTV News.

Mircea Geoană așteaptă cu nerăbdare să lucreze cu administrația Biden

Articolul Joe Biden anulează finanțarea pentru zidul lui Trump încă din prima zi de mandat apare prima dată în Stiri Bistrita – Ziare Bistrita – Gazeta de Bistrita -Stiri online.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0