LĂUDABIL! O bistrițeancă se oferă să plimbe gratuit câinii celor care sunt în carantină

HomeSocial

LĂUDABIL! O bistrițeancă se oferă să plimbe gratuit câinii celor care sunt în carantină

O bistrițeancă se oferă să plimbe gratuit câinii celor care se află în carantină și nu au voie să iasă afară. Deși și-a anunțat intenția abia aseară,

O bistrițeancă se oferă să plimbe gratuit câinii celor care se află în carantină și nu au voie să iasă afară. Deși și-a anunțat intenția abia aseară, acesteia i s-au mai alăturat trei tinere dispuse să dea o mână de ajutor.

Alina Moldovan, o bistrițeancă ce oferă și servicii de petsitter contra-cost, se oferă să plimbe gratuit câinii celor care se află în izolare la domiciliu și nu au voie să-și părăsească locuința, din cauza întoarcerii din țări considerate de risc, a intrării în contact cu o persoană pozitivă cu Covid-19 sau chiar a infectării cu temutul virus.

Ideea i-a venit după ce a văzut un astfel de anunț, pe Facebook, postat de o asociație din București.

„Și noi avem animăluțe și dacă intrăm în carantină cine ni le plimbă? Un câine trebuie scos afară de cel puțin trei ori pe zi, și pentru sănătate și pentru nevoile fiziologice și pentru aerul curat. Încă nu mi-a scris nimeni că ar avea nevoie de ajutor”, precizează Alina Moldovan.

În schimb, au contactat-o alte trei tinere care se oferă și ele să o ajute să plimbe cățeii, dacă cererile vor crește. Deși unii cârcotași au acuzat-o pe Alina că s-ar folosi de acest pretext să poată ieși din casă în carantina ce intră în vigoare la noapte, bistrițeanca spune că oferă aceste servicii pe o perioadă mai lungă de timp, nu doar aceste două săptămâni.

Pentru a se proteja, Alina va impune proprietarilor de animale și câteva reguli minime:

„Cățeii trebuie să fie vaccinați, educați, să știe să meargă în lesă, să fie sociabili cu alt animăluțe. Nu mi-e frică, am dezinfectant, mască, nu voi intra în contact direct cu proprietarii, vor lăsa cățeii pe casa scării, de unde îi preiau eu”, a mai spus Alina Moldovan.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0