HomeEveniment

ACTUALIZARE ”scenarii” în comune: Unele scapă de restricții, în altele se înăspresc măsurile

ACTUALIZARE ”scenarii” în comune: Unele scapă de restricții, în altele se înăspresc măsurile

CJSU a actualizat măsurile restrictive care se impun în diferite comune. Unele scapă de restricțiile impuse de autoritatea județeană, altele trebuie să-și închidă localurile.

S-au emis noi ”scenarii„ pentru comune. Unele scapă de restricțiile impuse de CJSU, altele mai ”strâng cureaua”.

Conform Hotărârii C.J.S.U 84/11.11.2020, se introduc restricţii în Ciceu Giurgești și Nimigea,  unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mare decât 3/1000 de locuitori.

În aceste comune:

  • se suspendă activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.
  • Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.
  • Măsurile prevăd că, în localitățile menționate mai sus, activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi în unităţile de cazare.
  • De asemenea, în situaţia în care activitatea operatorilor economici este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

Aceeași Hotărâre C.J.S.U prevede măsuri restrictive în Petru Rareș și Măgura Ilvei, unități administrativ-teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mare decât 1,5/1000 și mai mică de 3/1000 de locuitori.

În aceste comune:

  • activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6,00-23,00.
  • Aceleași restricții se aplică și în cazul activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

De asemenea, conform Hotărârii 84/11.11.2020, în unitățile administrativ-teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile  este mai mică sau egală cu 1,5/1000 de locuitori: Feldru, Chiuza, Ilva Mare, Dumitra, Chiochiș și celelalte unități administrativ-teritoriale din județ, cu excepția celor menționate la alin. (1) și (2) și pentru care nu au fost introduse restricții prin Hotărâri ale CJSU adoptate începând cu data de 15.10.2020:

  • activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6,00-23,00.
  • Aceleași restricții se aplică și activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc. Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0