Legea inițiată de Ionuț Simionca a fost publicată în Monitorul Oficial. Autostrada Nordului se construiește!

HomeEconomic

Legea inițiată de Ionuț Simionca a fost publicată în Monitorul Oficial. Autostrada Nordului se construiește!

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat Decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea obiectivului de investiții „Autostrada Nordului”,

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat Decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea obiectivului de investiții „Autostrada Nordului”, o lege inițiată de deputatul PMP de Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca.

Am sentimentul datoriei împlinite față de cei care m-au trimis în Parlament. Mă bucur că am reușit să dau viață unui vis pe care bistrițenii îl aveau de cel puțin 30 de ani. În același timp, am datoria să mă asigur că această lege e aplicată și că, în următorii patru ani, Autostrada Nordului, care include și șoseaua de centură a Bistriței, se construiește. Dedic această lege tuturor bistrițenilor harnici, determinați, perseverenți și care, asemeni mie, cred în șansa județului Bistrița-Năsăud la un viitor mai bun”, a declarat Ionuț Simionca, inițiatorul legii.

Legea prevede că, de la 1 ianuarie 2021, încep procedurile pentru construcția Autostrăzii Nordului pe traseul Vama Oar – Satu Mare – Baia Mare – Dej – Bistrița – Vatra Dornei – Suceava. Autostrada include și șoselele ocolitoare ale orașelor de pe traseu. Termenul de execuție al lucrărilor este, potrivit legii, de 4 ani. Acest obiectiv se finanţează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, din credite externe şi din fonduri europene.

Autostrada Nordului este cel mai important obiectiv de investiții în infrastructura mare din Nordul României în ultimii 30 de ani, cu impact pentru 2,5 milioane de români. „Autostrada va fi un magnet de investiții și va avea un impact major asupra calității vieții locuitorilor din Bistrița-Năsăud și din regiune. În zonă vor veni firme noi, care vor crea locuri de muncă bine plătite, astfel că românii nu vor mai fi nevoiți să plece la muncă în străinătate pentru un viitor mai bun. Autostrada este un obiectiv care va genera progres și va aduce prosperitate în Nordul României”, a explicat parlamentarul bistrițean.

Legea Autostrăzii Nordului a fost inițiată și depusă în Parlament de deputatul PMP de Bistrița-Năsăud Ionuț Simionca în 15 noiembrie 2018. Propunerea legislativa a fost adoptata de Senat în 20 martie 2019 și de Camera Deputaților în 27 octombrie 2020. Decretul Președintele României, Klaus Iohannis, privind promulgarea Legii pentru aprobarea obiectivului de investiții „Autostrada Nordului” a fost publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 11112/20.XI.2020.

(Articol electoral comandat de PMP Bistrița-Năsăud, executat de Agenția 215 – portal Bistrițeanul.ro, CUI mandatar financiar județean 11200012)

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0