HomeSanatate

Directorul medical de la spitalul din Beclean, în stare gravă, după ce a fost testat pozitiv cu Covid

Directorul medical de la spitalul din Beclean, în stare gravă, după ce a fost testat pozitiv cu Covid

Anatoli Rurac, directorul medical de la Spitalul Orășenesc Beclean se află în stare gravă, la Terapie Intensivă, la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, după ce la începutul săptămânii trecute a fost testat pozitiv cu Covid-19. Acesta lucra la spitalul din Beclean de un sfert de secol.

Directorul medical de la Spitalul Orășenesc Beclean, chirurgul Anatoli Rurac este în stare gravă, la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Bistrița, după ce a fost infectat cu Covid-19. Informația a fost confirmată de managerul unității medicale Bogdan Tușa.

Se pare că medicul care lucrează la spitalul din Beclean de 25, de la inaugurarea unității medicale, a început să se simtă rău săptămâna trecută luni. Atunci îl deranja doar o tuse, însă, știindu-se cu o boală cronică pe care o ducea deja de ceva vreme, a hotărât să meargă la Spitalul Județean de Urgență Bistrița pentru un control și o monitorizare mai atentă.

Deși după primele zile de internare s-a pus problema externării, vinerea trecută starea doctorului s-a agravat, fiind transferat la ATI, unde se află și în prezent. Starea chirurgului originar din Republica Moldova este stabilă, însă medicii sunt rezervați în privința evoluției sale.

Anatoli Rurac are 65 de ani și s-a mutat din Republica Moldova acum 25 de ani la Beclean. Acesta este specializat în chirurgie generală.

În momentul de față Secția de Psihiatrie a Spitalului Orășenesc Beclean mai are 5 sau 6 angajați infectați cu Covid-19. De asemenea, peste 70 dintre beneficiarii Secției de Psihiatrie au fost și ei infectați, trei fiind trasferați la Bistrița. Dintre aceștia, unul a ajuns la ATI. Despre situația focarului de la spitalul din Beclean mai puteți citi AICI.

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0