HomeUltimele stiri

Loteria italiană Win For Life reprezintă o alegere populară a pariorilor români

Loteria italiană Win For Life reprezintă o alegere populară a pariorilor români

Oameni de pe tot întinsul globului joacă la loterie visând la câștigul care să le asigure un trai fără griji pentru tot restul vieții. Italienii au sintetizat acest vis în denumirea unei loterii online: Win for Life.

Jocul este unul dintre cele mai populare în România. Ne dăm seama de acest lucru după numărul căutărilor pentru Win for Life rezultate, dar și din faptul că majoritatea agențiilor de pariuri licențiate aici îl au în ofertă.

Popularitatea de care se bucură loteria italiană este explicată, în primul rând, prin cea mai mare probabilitate de câștig: sunt generate aleatoriu 10 numere din 20, deci șansele ca un număr de pe bilet să iasă sunt de 50%. În pariurile sportive, această probabilitate se traduce prin cota 2.00. Cota este egală cu 1/șanse de câștig exprimate procentual, în acest caz 1/(50/100), adică 2.

Cei mai mulți operatori își opresc marja de câștig, astfel că, pentru un număr ghicit, cota este mai mică (1.80 – 1.90). Există, însă, și agenții care oferă cota 2.00. Iată care sunt cotele – în funcție de câte numere „extrase” se regăsesc și pe bilet – la unul dintre operatorii online cu cele mai bogate oferte pe segmentul de loterii internaționale. 

 • 1/10 – cota 1.90 (pentru a câștiga, trebuie ca măcar un număr din cele de pe bilet să se regăsească printre cele generate de soft)
 • 2/10 – cota 3.90
 • 3/10 – cota 8.80
 • 4/10 – cota 21.00
 • 5/10 – cota 50.00
 • 6/10 – cota 150.00
 • 7/10 – cota 500.00
 • 8/10 – cota 2000.00

Se poate juca maxim sistem 8/10, iar miza minimă pentru un bilet este de 1 leu. În afară de cele 10 numere, este generat și un număr special, „numerone”.

Dacă vă numărați printre cei care obișnuiesc să pună pe bilet numerele care au fost extrase de cele mai multe ori, sau, dimpotrivă, numerele care au fost generate cel mai rar, nu trebuie să vă munciți să țineți propriile statistici. Este suficient să dați un click pe site-urile agențiilor de pariuri, la loteria respectivă, pentru a vedea cele mai rare 5 numere, cele mai frecvente 5 numere, perechea frecventă, trio frecvent, pereche frecventă consecutivă, trio frecvent consecutiv.

O strategie ușor de înțeles

Faptul că au loc extrageri din oră în oră (zilnic, între 08:00 și 00:00) dă posibilitatea aplicării unor strategii de pariere cu mize progresive. Una dintre cele mai cunoscute este strategia Martingale, în care miza este dublată după fiecare pariu necâștigător. De obicei, se pariază pe cote mai mari de 2.00, pentru ca profitul să fie mai însemnat.

Așa cum am văzut, un bilet în sistem 2/10 are cota 3.90 (poate fi și mai mare, la alți operatori). Să spunem că alegeți numerele 5 și 16. Dacă aceste două numere sunt generate la a patra extragere, plecând de la o miză de 5 lei, „Martingale” va funcționa astfel:

 • Bilet 1 – miză 5 lei – necâștigător. Pierdere – 5 lei
 • Bilet 2 – miză 10 lei – necâștigător. Pierdere totală – 15 lei
 • Bilet 3 – miză 20 de lei – necâștigător. Pierdere totală – 35 de lei
 • Bilet 4 – miză 40 de lei – câștigător. Câștig = 40 x 3.9 = 156 de lei. Profit = 156 – 75 = 81 de lei.

Pentru a câștiga la loterie este nevoie de consecvență. Este indicat să jucați mize mici, doar pentru distracție, astfel încât să nu pierdeți mulți bani dacă treceți printr-o perioadă fără noroc. Puteți urmări în direct fiecare extragere, deci doza de adrenalină este asigurată!

Articolul Loteria italiană Win For Life reprezintă o alegere populară a pariorilor români apare prima dată în Stiri Bistrita – Ziare Bistrita – Gazeta de Bistrita -Stiri online.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0