HomeUltimele stiri

LPS Bistrița s-a restras din Campionatul Național de Handbal! Costuri U-RI-A-ȘE impuse de Federație!

LPS Bistrița s-a restras din Campionatul Național de Handbal! Costuri U-RI-A-ȘE impuse de Federație!

Campionatul Național de Handbal debutează astăzi, la șase luni distanță, din cauza pandemiei. Din nefericire, Bistrița nu va avea echipă, LPS Bistrița retrăgându-se. Federația a impus costuri U-RI-A-ȘE și a programat meciurile în așa fel înccât jucătorii sunt nevoiți să se suprasolicite, apărând astfel riscul de accidentare.

Cu o jumătate de an întârziere, astăzi debutează Campionatul Național de handbal pentru junioare 1. Peste 50 de cluburi au edcis să se retragă însă, printre care și LPS Bistrița, care are o colaborare cu Gloria.

Conform sportulbistrițean.ro, motivul retragerii ar fi măsurile impuse de Federația Română de Handbal.

Costurile pentru participare sunt enorme,în primul rând pentru că întrecerile sunt sub formă de turnee. Echipele au fost repartizate în mai multe serii și urma ca fiecare serie să joace mai multe turnee, în mai multe localități.

Apoi, FRH a cerut teste RT-PCR pentru FIECARE jucător.

”Fiecare echipă ar fi trebuit să scoată din cont în jur de 20.000 de lei pentru fiecare turneu la care participă„ subliniază sportulbistrițean.ro.

LPS Bistrița a fost repartizată în seria F, cu două echipe din Baia Mare, una din Cluj, una din Zalău și alta din Oradea. Primul turneu urma să aibă loc la Baia Mare, cu cinci jocuri în cinci zile.

Sistemul de minim 5 jocuri în tot atâtea zile e extrem de solicitant la nivel juvenil, mai ales după o perioadă de pregătire destul de precară din cauza pandemiei, riscând să apară accidentări. Pentru echipa noastră e un cost enorm, imposibil de suportat de Liceul Sportiv, mai ales acum la început de an. Cu tot ajutorul pe care l-ar fi putut da Consiliul Județean( prin protocolul semnat cu Gloria) participarea la acest turneu ar fi fost doar una din cele 4 la turneele la care ar fi trebuit să joace echipa în această primăvară. Aproape un miliard vechi ar costa participarea unei singure echipe de juniori în campionatul de anul acesta, la costurile impuse de federație. Înmulțiți cu 3 grupe de junioare (1, 2, și 3), apoi dublați suma fiindcă avem și grupe de băieția mai subliniat sursa citată.

 

FOTO- ilustrativă – Arhivă

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0