HomeSanatate

Mesajul conducerii SAJ BN: „Ambulanța este pentru urgențe! Nu abuzați de echipajele de intervenție!”

Mesajul conducerii SAJ BN: „Ambulanța este pentru urgențe! Nu abuzați de echipajele de intervenție!”

Creșterea numărului de cazuri de infectare cu COVID-19 a dus la adaptarea protocolului de testare, de către Ministerul Sănătății. În acest sens, anumite categorii de persoane care prezintă simptome ale infecției cu noul coronavirus vor fi testate acasă, de echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță. Conducerea SAJ BN trage un semnal de alarmă și îi îndeamnă pe bistrițeni să nu abuzeze de echipajele de intervenție.

Pandemia de coronaviurs a determinat creșterea semnificativă a numărului solicitărilor echipajelor Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) în Bistrița-Năsăud. Acesta a crescut constant în ultimele luni, de când a început să crească şi numărul cazurilor de COVID-19 în județul nostru.

Ministerul Sănătății a semnat un ordin (n.r.: Ordinul MS nr. 807/2020), în care este prevăzut faptul că echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță vor testa acasă anumite categorii de persoane care prezintă simptome de COVID-19.

Actul normativ include testarea la domiciliu a persoanelor simptomatice identificate de personalul medical de la SAJ, persoanelor simptomatice aflate în izolare la domiciliu, gravidelor simptomatice și a persoanelor incluse în recomandările de prioritizare a testării pentru COVID-19 (dializați, pacienți oncologici, persoane care urmează să efectueze transplant de organe etc), care nu se pot deplasa la centrele de recoltare, cu excepția contacților simptomatici din focare și cazurilor confirmate.

În cazul ultimei categorii, recoltarea probelor se va face de echipajele SAJ în baza listelor furnizate de către DSP.

Reprezentanții SAJ BN au postat pe Facebook un mesaj prin care îi îndeamnă pe bistrițeni să dea dovadă de responsabilitate și să nu abuzeze de echipajele de intervenție.

„Vă mulțumim că ne ajutați!”, transmit reprezentanții SAJ BN.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0