HomeUltimele stiri

Numărul infectaților din Wuhan este de 10 ori mai mare decât raportările oficiale

Numărul infectaților din Wuhan este de 10 ori mai mare decât raportările oficiale

Potrivit unui studiu realizat de Centrul de Control şi Prevenire a Bolilor din China, numărul real al persoanelor infectate din Wuhan este de 10 ori mai mare decât cel raportat oficial, informează BBC.

Până acum, autorităţilor chineze au declarat că în Wuhan au fost înregistrate doar 50.354 de cazuri de infecţii cu SARS-Cov-2, însă cazurile de pacienţi asimptomatici nu sunt luate în calcul, transmite BBC, citat de Digi 24.

Autoritățile din China sunt acuzate că au raportat un număr mai mic de cazuri decât cel real, potrivit unor documente confidențiale obținute de CNN, cunoscute sub denumirea de dosarul Wuhan, transmite Digi 24. Documentele prezintă și haosul care domnea în Wuhan la începutul pandemiei.

117 pagini de documente scurse de la Centrul Provincial Hubei pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, obținute și verificate de CNN, dezvăluie că autoritățile chineze nu au controlat riguros răspândirea virusului și nu au publicat în mod transparent datele privind pandemia.

34.000 de persoane din Wuhan, provincia Hubei, Beijing, Shanghai şi alte patru provincii au fost testate pentru depistarea de anticorpi COVID. Cercetătorii au descoperit existenţa acestor anticorpi la 4,43% dintre persoanele testate în Wuhan şi 0,44% la cei din restul provinciei Hubei.

Studiul a fost realizat la o lună după ce China a anunţat că a reuşit să ţină sub control primul val al pandemiei, însă a fost publicat abia la momentul actual, înaintea sosirii în Wuhan a unei echipe internaţionale de cercetători care urmează să investigheze originea virusului.

Citește și China permite unei echipe de cercetători să investigheze originea virusului

Articolul Numărul infectaților din Wuhan este de 10 ori mai mare decât raportările oficiale apare prima dată în Stiri Bistrita – Ziare Bistrita – Gazeta de Bistrita -Stiri online.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 1