HomeUltimele stiri

Într-un an diferit, un altfel de Crăciun! Crăciunul offline – proiectul ce a ținut vii tradițiile de iarnă!

Într-un an diferit, un altfel de Crăciun! Crăciunul offline – proiectul ce a ținut vii tradițiile de iarnă!

Un proiect inedit s-a derulat în aceste zile, ONLINE! Crăciunul offline a unit elevi de la preșcolari până la clasa a VIII-a. Azi au fost premiați cei ce au transmis cel mai bine în online spiritul Crăciunului.

În 18 decembrie 2020, Școala Gimnazială Mărișelu lansa în online o provocare – un concurs – Crăciunul Offline.

Elevii, de la preșcolari până la cei din clasa a VIII-a, s-au putut înscrie în una dintre cele trei secțiuni, menite să redea spiritul Crăciunului, într-un an cu totul diferit.

La secțiunea „Vestim Nașterea lui Hristos” s-au înscris 22 de concurenți, din comuna Mărișelu, dar și din alte comune din județ sau chiar din județul vecin. Aceștia s-au filmat cântând despre Nașterea Mântuitorului, iar filmulețele le-au urcat pe pagina de Facebook a concursului.

Cum bradul face parte din tradiția de Crăciun, și în acest concurs a fost o secțiune destinată „Celui mai frumos Brad de Crăciun”. Au fost 16 elevi care și-au prezentat brăduții, împodobiți cu ornamente făcute de mână sau ce au avut mai special în casă.

La cea de-a treia secțiune a concursului – „Masa tradițională de Crăciun” – s-au înscris 8 concurenți. Tot într-un video postat ulterior pe Facebook, elevii au prezentat o masă îmbelșugată, explicând fiecare preparat care dă GUST sărbătorilor de iarnă.

Astăzi, într-o întâlnire ONLINE, juriul a desemnat câștigătorii fiecărei secțiuni din concurs. Pentru partea culinară, câștigătorii au fost aleși de chef Nina Rus. Iar aceasta a decis că TOȚI merită recompensați pentru efortul depus.

Niște copii excepționali. Așa de frumos au prezentat totul, așa de bine au explicat. Mi s-a înmuiat inima. Și pentru că toți au depus efort, merită recompensați. Așa că am decis să le ofer fiecăruia câte o diplomă și câte o medalie. Sunt niște copii extraordinari și m-am simțit onorată să fac parte din juriu”,  a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, chef Nina Rus.

Puteți urmări colindele, împodobirea bradului și explicarea bucatelor tradiționale de Crăciun, accesând pagina de Facebook CRĂCIUNUL OFFLINE.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0