Numărul mare de cazuri COVID 19 impune noi măsuri restrictive în trei comune din județ!

HomeUltimele stiri

Numărul mare de cazuri COVID 19 impune noi măsuri restrictive în trei comune din județ!

Trei comune din județ au înregistrat, în ultimele 14 zile, un număr ridicat de infectări cu noul coronavirus. În acest context se impun noi măsuri re

Trei comune din județ au înregistrat, în ultimele 14 zile, un număr ridicat de infectări cu noul coronavirus. În acest context se impun noi măsuri restrictive. CE anume trebuie respectat cu strictețe:

Astăzi s-a înregistrat un nou record negativ de cazuri de Covid 19 depistate în 24 de ore. Au fost 124 de teste pozitive și 5 decese, la nivelul județului nostru.

În contextul creșterii accelerate a cazurilor de persoane infectate cu coronavirus, se impun noi măsuri restrictive în anumite unități administrativ- teritoriale.

Astfel, trei comune din județ au depășit incidența de 1,5 cazuri la 1.000 de locuitori.

Conform Hotărârii C.J.S.U 73/03.11.2020, se introduc restricţii în Lechința, Bistrița Bârgăului și Telciu, unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐞𝐜𝐚̂𝐭 𝟏,𝟓/𝟏𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐢𝐭𝐨𝐫𝐢 𝐬̗𝐢 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐢𝐜𝐚̆ 𝐝𝐞 𝟑/𝟏𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐢𝐭𝐨𝐫𝐢.

În aceste UAT-uri, activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6,00-23,00. Aceleași restricții se aplică și în cazul activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Restricţiile acestea se vor ridica în funcție de incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile, comunicată de către Direcţia de Sănătate Publică.

Noile măsuri intră în vigoare începând cu data de 4 noiembrie 2020.

Totodată, s-au desemnat noi scenarii pentru anumite unități de învățământ.

A fost adoptată Hotărârea C.J.S.U. Bistrița-Năsăud Nr. 74/03.11.2020 care cuprinde următoarele modificări:
  • Se va aplica scenariul 3 (roșu), pentru:
    • Liceul teoretic ”Constantin Roman Vivu” Teaca – Școala gimnazială Pinticu clasa a VIII-a A și Școala gimnazială Ocnița clasele V- VII, până la data de 15.11.2020;
    • Școala gimnazială Petriș – grupa mixtă a Grădiniței cu program normal, până la data de 10.11.2020.
  • Se va aplica scenariul 2 (galben), pentru:
    • Unitățile de învățământ din unitățile administrativ teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1/1000 și mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori: Poiana Ilvei, Dumitrița, Livezile, Budești, Rebrișoara și uat-urile pentru care au fost adoptate hotărâri de către CJSU, cu excepția școlilor/claselor/grupelor pentru care, prin hotărâri ale CJSU, s-a adoptat măsura desfășurării activității în scenariul 3 (roșu).

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0