HomeEveniment

O nouă captură de articole pirotehnice în Bistrița-Năsăud

O nouă captură de articole pirotehnice în Bistrița-Năsăud


Inspectoratul Județean de Jandarmi (IJJ) Bistrița-Năsăud a realizat o nouă captură de articole pirotehnice, fiind vorba despre alte peste 11.000 de produse de acest fel. Acestea erau scoase la vânzare de către o societate comercială din Năsăud, dar care nu deținea avizele necesare pentru a le comercializa. ”Jandarmii au depistat marți, 29 decembrie, pe raza orașului Năsăud, 11.100 articole pirotehnice din categoriile F1 și F2 – expuse la vânzare fără avizele necesare. Conform legii pentru comercializarea acestor tipuri de articole […]

Inspectoratul Județean de Jandarmi (IJJ) Bistrița-Năsăud a realizat o nouă captură de articole pirotehnice, fiind vorba despre alte peste 11.000 de produse de acest fel. Acestea erau scoase la vânzare de către o societate comercială din Năsăud, dar care nu deținea avizele necesare pentru a le comercializa.

”Jandarmii au depistat marți, 29 decembrie, pe raza orașului Năsăud, 11.100 articole pirotehnice din categoriile F1 și F2 – expuse la vânzare fără avizele necesare. Conform legii pentru comercializarea acestor tipuri de articole este nevoie de avize din partea Poliției, respectiv a Inspectoratului Teritorial de Muncă. Având în vedere faptele constatate, pe numele administratorului societății au fost întocmite acte de sesizare a organelor de urmărire penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuare de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept, conform Legii nr. 126 din 1995 republicată, privind regimul materiilor explozive”, se arată într-un comunicat al IJJ Bistrița-Năsăud.

Numai în ultimele 48 de ore au fost indisponibilizate peste 16.000 de articole pirotehnice expuse ilegal spre comercializare.

Materialele pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării și, împreună cu actele de sesizare, vor fi predate organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor.

Astfel de acțiuni specifice vor mai fi organizate în această perioadă de către jandarmi pentru prevenirea și combaterea activităților ilicite care includ manipularea unor astfel de articole.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0