HomeUltimele stiri

Porc mistreț cu PPA, găsit mort într-o pădure din Romuli! Prefectura a luat măsuri

Porc mistreț cu PPA, găsit mort într-o pădure din Romuli! Prefectura a luat măsuri

S-a constatat un caz de pestă porcină africană (PPA) în Bistrița-Năsăud! Boala a fost depistată la un mistreț găsit mort pe fondul de vânătoare Fiad-Romuli.

 În urma confirmării unui caz de pestă porcină africană la mistreți (PPA) în fondul de vânătoare 8 Fiad-Romuli, Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud a convocat Centrul Local de Combatere a Bolilor (CLCB).

În ședința CLCB a fost prezentat și aprobat Planul actualizat de măsuri pentru prevenirea apariției PPA la porcii domestici și de combatere a PPA la mistreți în județul Bistrița-Năsăud.De asemenea, s-a delimitat zona afectată (zona infectată de minim 8 km + zonă tampon de 5 km) astfel:

• Zona afectată: FV 8 Fiad-Romuli; FV 6 Ţibleş (parţial), FV 7 Bichigiu (parţial), FV 9 Telciu (parţial), FV 12 Parva (parţial).

• Zona infectată: localităţile Dealul Ştefăniţei și Romuli (u.a.t. Romuli)

• Zona tampon: localitatea Fiad (u.a.t. Telciu).

Coordonarea aplicării măsurilor şi acţiunilor la nivel local se va realiza de către Unitatea Operaţională Locală din cadrul Centrului Local de Combatere a Bolilor al judeţului Bistriţa-Năsăud, respectiv de către Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bistriţa-Năsăud. 

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Articolul Porc mistreț cu PPA, găsit mort într-o pădure din Romuli! Prefectura a luat măsuri apare prima dată în Stiri Bistrita – Ziare Bistrita – Gazeta de Bistrita -Stiri online.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0