HomeUltimele stiri

PERCHEZIȚII în Bistrița Năsăud, capitală și alte șase județe! Luau credite ilegal!

PERCHEZIȚII în Bistrița Năsăud, capitală și alte șase județe! Luau credite ilegal!

Percheziții de amploare în această dimineață în șapte județe din țară, printre care și Bistrița Năsăud, și capitală. Administratorul a șase firme ar fi luat credite ilegal.

Oamenii legii descind în această dimineață la 144 de domicilii aflate pe raza a șapte județe și capitală.

Acțiunile din dosarul de evaziune fiscală și înșelăciune se desfășoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș și au loc în județele Mureș, Brașov, Covasna, Argeș, Alba, Bistrița-Năsăud, București, Buzău, Cluj, Harghita, Ilfov, Olt, Timiș și Tulcea.

În fapt, în perioada 2016 – prezent, o persoană bănuită de comiterea faptelor, având calitatea de administrator faptic a 6 societăți comerciale, ar fi desfășurat relații comerciale, fără evidențierea acestora în contabilitate. De asemenea, pentru obținerea unor beneficii fiscale, ar fi înregistrat facturi fiscale, fără conținut real. Cu sprijinul unui funcționar de la bancă, ar fi fost obținute credite bancare, fără respectarea reglementărilor în vigoare. Ulterior, banii obținuți ar fi fost folosiți atât în cadrul societăților, cât și in scop personal de către persoanele bănuite a fi implicate în activitatea infracțională” explică reprezentanții Poliției Române.

În urma acțiunilor vor fi puse în executare 15 mandate de aducere.

Prejudiciul urmează a fi stabilit după administrarea probatoriului.

La activități participă polițiști din județele  Mureș, Brașov, Argeș, Alba, Bistrița Năsăud, București, Buzău, Cluj, Harghita, Ilfov, Olt, Timiș, Tulcea, polițiști din cadrul D.G.A. și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ,,Burebista” Brașov.

Suportul de specialitate este asigurat de Direcția Operațiuni Speciale a Poliției Române.

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0