Politicieni români vor să treacă drept ofițeri acoperiți ai serviciilor secrete

HomeEconomic

Politicieni români vor să treacă drept ofițeri acoperiți ai serviciilor secrete

Fostul șef operativ al SIE, generalul Silviu Predoiu, face o dezvăluire halucinantă despre politicienii români, afirmînd că aceștia se dau de ceasul

Fostul șef operativ al SIE, generalul Silviu Predoiu, face o dezvăluire halucinantă despre politicienii români, afirmînd că aceștia se dau de ceasul morții să treacă drept ofițeri acoperiți ai serviciilor secrete, transmite Inpolitics.

Întrebat azi, într-un interviu pentru Puterea, cum se face că mulți lideri politici autohtoni sunt suspectați a fi agenți acoperiți, Predoiu relatează că a primit extrem de multe rugăminți din partea unora să se comporte într-un mod care să întărească respectivele suspiciuni:

”Personal eu nu dețin elemente de certitudine privind apartenența unor politicieni români la serviciile noastre de informații în calitate de cadre active. Un hint din interior: de obicei, lucrurile stau exact pe dos – cei despre care se spune, se aude sau se sugerează că ar fi ofițeri de informații, cu siguranță nu sunt. Pentru că ține de ABC-ul muncii, cel puțin în spionaj. A fi deconspirat ca spion este o chestiune de viață și de moarte, nimeni nu se joacă cu așa ceva. Iar dacă totuși cineva a fost deconspirat, atunci nu mai rămâne în sistem”, spune generalul.

”Pe de altă parte, ceva adevăr există aici și am să vă împărtășesc o situație cu care m-am confruntat de prea multe ori pentru ca aceasta să nu definească un soi de mentalitate a unei părți a politicienilor noștri. Mă refer la interlocutori care, după ce au aruncat priviri în stânga și dreapta, m-au surprins cu solicitări de genul:

„Domnule general, va rog, dacă cineva vă întreabă dacă sunt ofițer in serviciul Dvs, să nu cumva să spuneți că nu sunt. Nu trebuie nici să spuneți că sunt, este suficient sa zâmbiți și să răspundeți că nu vreți să comentați”.

Va las pe Dvs să descifrați semnificația unor asemenea solicitări, căci repet, au fost multe.
Cât despre „acordul tacit”, ce ar trebui să facă „Serviciile” în astfel de situații, să publice periodic o listă cu cei care nu sunt „oamenii lor”?” mai spune fostul șef al spionajului românesc. 

Text preluat integral de pe flux24.ro.

Articolul Politicieni români vor să treacă drept ofițeri acoperiți ai serviciilor secrete apare prima dată în Stiri Bistrita – Ziare Bistrita – Gazeta de Bistrita -Stiri online.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0