HomeSanatate

Prefectul Stelian Dolha l-a găsit pe „Elvis” de Bistrița și îl vrea model în campania de vaccinare

Prefectul Stelian Dolha l-a găsit pe „Elvis” de Bistrița și îl vrea model în campania de vaccinare

Prefectul Stelian Dolha intenționează să se folosească de imaginea unei personalități cunoscute a Bistriței pentru a promova vaccinarea, așa cum Elvis Presley, în 1956, a popularizat vaccinarea contra poliomilitei, vaccinându-se public. Acesta va apela la ultramaratonistul Tibi Ușeriu.

În 1956, Elvis Presley s-a vaccinat în direct, la televiziune, contra poliomielitei. Comunitățile de adolescenți i-au urmat exemplul, rata de vaccinare crescând de la 0,6% la 80% în doar 6 luni. În 4 ani, rata de incidență a poliomielitei a scăzut cu 90%.

Un „Elvis” a căutat și prefectul Stelian Dolha, pentru a promova campania de vaccinare. Acesta a declarat pentru Digi24 că „Elvis” găsit de el pentru Bistrița-Năsăud este ultramaratonistul Tibi Ușeriu.

„E greu să găsești un rege al rock-and-roll-ului în Bistrița sau chiar și România. Dar să știți că am găsit. E vorba de Tibi Useriu, care este ultramaratonistul pe care România îl are și care a câștigat trei ani de zile consecutiv maratonul Ultra Arctic, la -50 grade. Facem un fel de vaccinare în direct. Tibi Ușeriu luni se întoarce în Bistrița-Năsăud, acum este în Alpi. O să-și astepte rândul la vaccinare, dar până atunci, vrem să facem altceva, cred că o să fie o noutate națională: un filmuleț de 1 minut prin care să arătăm că lumea din județul Bistrița-Năsăud, că vorbim de jandarmi, că vorbim de polițiști, că vorbim de medici, avându-l în centru pe Tibi Ușeriu, dorește să se vaccineze”, a declarat Stelian Dolha, joi, la Digi24.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0