Primăria Bistrița acordă două burse ”Nosa” unor studenți cu rezultate bune la învățătură

HomeSocial

Primăria Bistrița acordă două burse ”Nosa” unor studenți cu rezultate bune la învățătură

Primăria Bistrița acordă și anul acesta două burse de merit ”Nosa” unor studenţi cu rezultate deosebite la învăţătură, în vederea stimulării obţineri

VIDEO – Paul Știr, primarul votat de 95% dintre alegătorii din Căianu Mic: „Nu are ce căuta aroganța în administrație”
Încă cinci persoane au decedat după ce s-au infectat cu noul coronavirus
VIDEO – Mesaj pentru toți cei care se confruntă cu provocarea cursurilor online: „Este nevoie de multă răbdare. Aveți încredere în voi”

Primăria Bistrița acordă și anul acesta două burse de merit ”Nosa” unor studenţi cu rezultate deosebite la învăţătură, în vederea stimulării obţinerii de performanţe şcolare.

Potrivit regulamentului adoptat de Consiliul Local Bistrița, pot fi acordate două burse de merit „Nosa” studenţilor cu domiciliul în municipiul Bistriţa, care au obţinut rezultate individuale deosebite în activitatea şcolară şi de performanţă pe parcursul studiilor liceale. Conform aceluiaşi regulament se poate acorda şi bursă de merit „Nosa” din oficiu studenţilor care în perioada studiilor liceale au obţinut premii la olimpiadele internaţionale pe discipline.

În anul 2020 au fost depuse la Serviciul Educaţie, Tineret din cadrul Primăriei municipiului Bistriţa un număr de 15 dosare pentru obținerea burselor. Acestea au fost analizate și evaluate de către Comisia juridică şi  administraţie publică locală, care a stabilit că pe primele două locuri se află doi absolvenți ai Colegiului Național Liviu Rebreanu, fiind vorba despre:

  • Iannis-Patriciu Ilișuan – student în anul I la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Extensia Bistriţa, Facultatea de inginerie electrică, specializarea Inginerie medicală;
  • Crina-Bianca Berbecariu – studentă în anul I la Universitatea din Leipzig, Specializarea Fizică.

Proiectul de hotărâre care prevede acordarea a două burse ”Nosa” celor doi studenți va fi analizat în ședința ordinară a Consiliului Local Bistrița din data de 26 noiembrie.

Articolul Primăria Bistrița acordă două burse ”Nosa” unor studenți cu rezultate bune la învățătură apare prima dată în Mesagerul de Bistriţa Năsăud.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0