HomeUltimele stiri

Primarul Ioan Turc, apel la Ministerul Educației și la Inspectoratul Școlar. Ce solicită

Primarul Ioan Turc, apel la Ministerul Educației și la Inspectoratul Școlar. Ce solicită

Primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, a reacționat după ce Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud a propus, în proiectul privind planul de școlarizare pe anul 2021-2022, desființarea clasei de Arhitectură de la Liceul de Arte și a celei de Muzică de la Liceul Tudor Jarda, singurele din județ de acest fel.

Astfel, primarul a solicitat Inspectoratului Școlar Județean să găsească soluții pentru menținerea celor două clase.

În această dimineață, am avut o discuție cu inspectorul școlar general, Mihai Mureșan, în care i-am solicitat să identifice soluții pentru menținerea clasei de Arhitectură de la Liceul „Corneliu Baba” și a celei de Muzică de la Liceul „Tudor Jarda”. Necesitatea reducerii claselor rezultase din înființarea de către ministrul Ecaterina Andronescu, acum 8 ani, a clasei 0, care funcționase în paralel cu clasa I, fără a fi prevăzută vreo variantă logică de preluare în licee a acelor elevi la finalul gimnaziului”, a precizat primarul Ioan Turc.

Totodată, edilul Bistriței a făcut apel și către ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, să dispună reducerea, cu caracter excepțional, a numărului de elevi per clasă pentru anul școlar 2021-2022. 

Această măsură ar permite păstrarea unui număr mai mare de clase, cu afectare mai mică a normelor didactice”, este de părere Ioan Turc. 

Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud a finalizat proiectul cu privire la planul de școlarizare pentru anul școlar 2021-2022, în urma acestuia urmând să fie desființate un număr de 26 de clase de la unitățile de învățământ din județ.

Planul propus la nivel județean poate fi consultat mai jos, acesta urmând să fie înaintat Ministerului Educației și Cercetării pentru aprobare. 

Articolul Primarul Ioan Turc, apel la Ministerul Educației și la Inspectoratul Școlar. Ce solicită apare prima dată în Stiri Bistrita – Ziare Bistrita – Gazeta de Bistrita -Stiri online.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0