Două comune din județ scapă de azi de restricțiile impuse de CJSU

HomeUltimele stiri

Două comune din județ scapă de azi de restricțiile impuse de CJSU

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița a decis să ridice restricțiile impuse în două comune din județ. Astfel, de azi, în aceste unități administrative rămân valabile doar măsurile impuse prin ordonanța de Guvern din data de 9 noiembrie.

Incidența cazurilor COVID 19, la nivelul a două comune, a scăzut sub 1,5/1.000 locuitori.

Astfel, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis să ridice măsurile restrictive aplicate în aceste unități administrative.

Conform Hotărârii C.J.S.U. 92/20.11.2020, în unitățile administrativ-teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐢𝐜𝐚̆ 𝐬𝐚𝐮 𝐞𝐠𝐚𝐥𝐚̆ 𝐜𝐮 𝟏,𝟓/𝟏𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐢𝐭𝐨𝐫𝐢: Șieu, Cetate și unitățile administrativ-teritoriale din județ pentru care nu au fost introduse restricții prin Hotărâri ale CJSU adoptate începând cu data de 15.10.2020:

  • activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6,00-23,00.
  • Aceleași restricții se aplică și activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.
  • Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

Comuna Cetate intrase în scenariul roșu (incidența peste 3/1.000) în data de 6 noiembrie, alături de Beclean și Miceștii de Câmpie.

Comuna Șieu intrase în scenariul galben- incidența între 1,5/1.000 și 3/1.00, tot în șase noiembrie, alături de Maieru.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0