HomeEconomic

Profesorii au o săptămână și jumătate să anunțe dacă vor să se vaccineze. Când începe imunizarea dascălilor

Profesorii au o săptămână și jumătate să anunțe dacă vor să se vaccineze. Când începe imunizarea dascălilor

Ministerul Educației le cere profesorilor din țară să anunțe până în data de 15 ianuarie dacă vor să se vaccineze. Imunizarea dascălilor este programată abia la finalul celei de-a doua etape de vaccinare, în martie-aprilie.

În încercarea de a deschide școlile cât mai repede, Ministerul Educației începe să întocmească liste cu dascălii care vor să se vaccineze. Aceștia trebuie să anunțe până în data de 15 ianuarie dacă vor sau nu să se vaccineze împotriva Covid-19.

Profesorii vor fi imunizați abia în a doua etapă de vaccinare, care este programată să înceapă la final de ianuarie. Unii oficiali au declarat pentru mass-media națională că profesorii sunt luați în calcul pentru vaccinare abia în a doua parte a etapei 2 și anume în martie-aprilie. Următorii pe listă, după medici sunt persoanele vulnerabile, cu comorbidități, cărora infecția cu Covid-19 le poate fi fatală

Valeriu Gheorghiță, medicul militar care coordonează campania de vaccinare împotriva Covid-19 spune pentru Digi24 că nu crede că redeschiderea școlilor este condiționată de vaccinarea prodesorilor.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a declarat tot pentru Digi24 că se va lua o decizie cu privire la redeschiderea școlilor abia la jumătatea acestei luni, abia după vacanța de iarnă. Acesta nu exclude posibilitatea ca școlile să se deschidă în anumite zone, unde incidența cazurilor de Covid-19 este mică.

 

 

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0