HomeEconomic

Radu Moldovan: NU mai avem locuri libere la ATI! Spitalul a primit medicamente pentru tratarea a 50 de pacienți!

Radu Moldovan: NU mai avem locuri libere la ATI! Spitalul a primit medicamente pentru tratarea a 50 de pacienți!

În cadrul unei conferințe de presă susținut de reprezentanți ai Partidului Social Democrat, Radu Moldovan a oferit câteva date privind Spitalul Județean de Urgență Bistrița. ”La spital au fost tratați 1.499 de bolnavi de COVID 19. S-au primit medicamente pentru tratarea a 50 de pacienți. E grav! Trebuie luate măsuri urgente! Nu mai avem nici locuri la ATI!” a declarat acesta.

Partidul Social Democrat a transmis live o conferință de presă susținută de Radu Moldovan, președintele CJ Bistrița-Năsăud, Alexandru Rafila, candidat PSD la alegerile parlamentare și reprezentant al României la OMS, și Valentin Ivancea, președintele CJ Bacău.

Printre subiectele atinse, a fost și cel al lipsei locurilor în spitale, și mai ales pe secția Anestezie Terapie Intensivă. De asemenea, s-a discutat și despre lipsa Remdesivir-ului, medicament folosit în tratarea pacienților COVID 19.

După ce a enumerat situația din mai multe județe, Radu Moldovan a dat câteva informații și despre Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

”La Spitalul Județean de Urgență, de la începutul pandemiei, au fost tratați 1.499 de bolnavi de COVID 19. În tot acest timp, s-au primit 300 de doze de Remdesivir, adică pentru tratarea a 50 de pacienți. Personalul e epuizat. Posturile sunt blocate. Dacă nu se iau măsuri, în maxim o săptămână NU MAI AVEM unde primi niciun bolnav” a declarat Radu Moldovan.

Acesta a explicat că la ATI nu mai sunt locuri disponibile. Iar situația e chiar gravă.

La ATI la Bistrița NU mai sunt locuri. Conform ordinului de minister, noi, la Bistrița, avem 20 de paturi pe ATI, din care 13 pentru COVID si 7 pentru alte cazuri. Dar noi deja am suplimentat cu 7 paturi, pentru COVID, deși aceste ”paturi” nu ne sunt decontate. Deci noi NU mai avem locuri libere. Le suplimentăm. Vineri, mai aveam 5 locuri libere la Năsăud. Dar la o rată de infectare de peste 50 la sută, locurile acelea una două se ocupă. Aceeași situație e la UPU. Locurile sunt arhipline cu suspecți de COVID 19. Astfel că pacienții care vin din accidente, cu AVC sau alte probleme, NU mai au unde să fie tratați. Să ne spună domnul Tătaru unde sunt locurile alea libere, ca să-i putem trimite. Dacă nu se respectă măsurile și continuăm în ritmul acesta, în 10 zile ajungem în blocaj. Noi suntem DISPERAȚI! NU mai avem unde trata bolnavii!” a declarat Radu Moldovan.

Mai multe despre declarațiile făcute de Radu Moldovan privind situația de la Bistrița, aici:

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0