Restricții suplimentare și în Ciceu Giurgești, Nimigea, Petru Rareș și Măgura Ilvei

HomeUltimele stiri

Restricții suplimentare și în Ciceu Giurgești, Nimigea, Petru Rareș și Măgura Ilvei

Măsuri suplimentare pentru combaterea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus în comunele Ciceu Giurgești, Nimigea, Petru Rareș, Măgura Ilvei au

Măsuri suplimentare pentru combaterea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus în comunele Ciceu Giurgești, Nimigea, Petru Rareș, Măgura Ilvei au fost adoptate, miercuri, printr-o nouă hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Bistrița-Năsăud.

Conform Hotărârii C.J.S.U 84/11.11.2020, se introduc restricţii în Ciceu Giurgești și Nimigea, unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mare de 3 la mia de locuitori. În aceste UAT-uri, se suspendă activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc. Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise. Măsurile prevăd că, în localitățile menționate mai sus, activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi în unităţile de cazare. De asemenea, în situaţia în care activitatea operatorilor economici este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

Aceeași Hotărâre C.J.S.U prevede măsuri restrictive și în Petru Rareș și Măgura Ilvei, unități administrativ-teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 la mia de locuitori și mai mică de 3 la mia de locuitori. În aceste UAT-uri, activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6,00-23,00. Aceleași restricții se aplică și în cazul activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

De asemenea, conform Hotărârii 84/11.11.2020, în unitățile administrativ-teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5 la mia de locuitori – Feldru, Chiuza, Ilva Mare, Dumitra și Chiochiș – și celelalte unități administrativ-teritoriale din județ, cu excepția celor menționate anterior și a celor pentru care nu au fost introduse restricții prin Hotărâri ale CJSU adoptate începând cu data de 15.10.2020, activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6,00-23,00. Aceleași restricții se aplică și activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc. Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

Restricţiile prevăzute de Hotărârea C.J.S.U. 84/11.11.2020 se vor ridica în funcție de incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile, comunicată de către Direcţia de Sănătate Publică.

Aceste măsuri intră în vigoare începând cu data de 12 noiembrie 2020.

Articolul Restricții suplimentare și în Ciceu Giurgești, Nimigea, Petru Rareș și Măgura Ilvei apare prima dată în Stiri Bistrita – Ziare Bistrita – Gazeta de Bistrita -Stiri online.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0