Se mișcă lucrurile: Tablete pentru elevii din municipiu! Tehnologie modernă pentru siguranța elevilor și noi măsuri privind transportul public

HomeUltimele stiri

Se mișcă lucrurile: Tablete pentru elevii din municipiu! Tehnologie modernă pentru siguranța elevilor și noi măsuri privind transportul public

Comitetul Local pentru Situații de Urgență s-a întrunit azi și a discutat despre problema școlilor din municipiu. Astfel, s-a decis achiziționarea de

Comitetul Local pentru Situații de Urgență s-a întrunit azi și a discutat despre problema școlilor din municipiu. Astfel, s-a decis achiziționarea de aparatură modernă care să sporească siguranța elevilor. Totodată, s-a inițiat procesul de achiziție a tabletelor. S-au cerut noi măsuri privind transportul în comun. AFLĂ detalii:

În contextul creșterii numărului de cazuri de COVID 19 la nivelul municipiului, Comitetul Local pentru Situații de Urgență s-a întrunit azi pentru a discuta despre modul de funcționare al școlilor pe raza orașului Bistrița.

„În calitate de Președinte al Comitetului Local pentru Situații de Urgență Bistrița, Primarul Ioan Turc a convocat astăzi, 29.10.2020, o întâlnire în cadrul căreia s-a discutat despre măsurile care se impun în contextul depășirii gradului de infectare de 3 la mia de locuitori.

La invitația Primarului Ioan Turc, la întâlnire a participat și Inspectorul Școlar General Mihai Mureșan care  a prezentat situația la zi în unitățile de învățământ din Municipiul Bistrița, făcând precizarea că în majoritatea cazurilor cursurile de desfășoară în scenariul verde.

Referitor la acest aspect, Primarul Ioan Turc a propus o abordare punctuală pentru fiecare unitate de învățământ și evitarea unor decizii cu caracter general, tocmai pentru a nu se ajunge în situația închiderii tuturor școlilor chiar dacă doar la o mică parte dintre acestea se înregistrează cazuri de elevi sau cadre didactice confirmate pozitiv”, au transmis reprezentanții Primăriei Bistrița.

Totodată, s-a anunțat achiziționarea de aparatură modernă ce are menirea de a spori siguranța în unitățile școlare. S-au făcut demersurile pentru achiziționarea tabletelor pentru elevi.

De asemenea, municipalitatea are în derulare proceduri de achiziție pentru materiale și aparatură specifică – 391 de lămpi dezinfectante mobile pentru săli de clasă, 134 de sterilizatoare mobile, 100 de termoscanere pentru detectarea temperaturii etc. precum și circa 8.000 de tablete necesare pentru procesul de învățare online”, se arată în comunicatul primăriei.

Un alt punct discutat astăzi privește transportul public în comun. S-a decis adăugarea unei noi linii  de transport și prelungirea alteia.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Bistrița a votat propunerea Primarului Ioan Turc de a introduce o nouă linie de transport în comun în cartierul Viișoara și prelungirea traseului liniei de transport care deservește cartierul Subcetate. Cele două măsuri sunt menite să evite aglomerația din stațiile și mijloacele de transport în comun și să contribuie astfel la limitării efectelor și a răspândirii virusului”, mai transmit reprezentanții PMB.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0