HomeUltimele stiri

Ședință a CJSU BN cu privire la măsurile de protejare a populației pe timpul cumpărăturilor pentru sărbătorile de iarnă

Ședință a CJSU BN cu privire la măsurile de protejare a populației pe timpul cumpărăturilor pentru sărbătorile de iarnă

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud s-a întrunit într-o nouă ședință, pentru a stabili toate măsurile care vor fi luate în vederea limitării riscului de infectare cu noul coronavirus în perioada sărbătorilor de iarnă. La ședință au fost invitați să participe și reprezentanții supermarketurilor și ai centrelor comerciale din municipiul Bistrița, zone care vor fi aglomerate în această perioadă.

Prefectul Stelian Dolha a solicitat sprijin reprezentanților marilor magazine pentru a proteja sănătatea cumpărătorilor și angajaților în această perioadă aglomerată.

”Una dintre soluțiile discutate, la cererea prefectului, a fost cea a revenirii la măsura limitării numărului de clienți în interiorul magazinelor, pentru a nu se produce aglomerații, soluție considerată eficientă pe perioada carantinării municipiului Bistrița. O altă măsură discutată a fost dezinfecția cu rigurozitate a cărucioarelor și coșurilor de cumpărături înainte de folosirea acestora de către clienți, dar si dezinfectarea tuturor suprafețelor comune, în condițiile în care reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au subliniat pericolul infectării prin folosirea coșurilor de cumpărături și altor suprafețe”, se arată într-un comunicat de presă al Instituției Prefectului.

Reprezentanții magazinelor care au răspuns invitației au fost deschiși adoptării de măsuri care să prevină îmbolnăvirea angajaților și a clienților. Astfel, în urma discuțiilor s-au stabilit următoatele măsuri: funcționarea concomitentă a tuturor caselor de marcat, restricționarea accesului clienților în magazine în limita permisă de spațiu, fluidizarea circulației cumpărătorilor și limitarea contactului între aceștia, dezinfectarea coșurilor și căricioarelor. În același timp, separarea accesului de intrare/ieșire va fi păstrat sau aplicat acolo unde configurația magazinului o face posibilă.

Toaodată, reprezentanții magazinelor s-au angajat să continue campaniile de conștientizare în rândul cumpărătorilor cu privire la importanța respectării normelor de igienă și de distanțare fizică în vederea limitării riscului de infectare.

”Invitația la această ședință este de fapt o invitație la un parteneriat pentru prevenirea creșterii numărului de infectări, pericolul numărul unu în perioada sărbătorilor. Mă bucur că am găsit deschidere din partea dvs, vă sunt recunoscător celor care v-ați străduit să aplicați măsurile solicitate de autoritățile sanitare în magazinele pe care le gestionați chiar și după ridicarea restricțiilor din starea de urgență sau perioada carantinării”, le-a transmis prefectul Stelian Dolha.

Ulterior ședinței, prefectul Stelian Dolha a purtat discuții și cu șefii magazinelor din cadrul unui centru comercial de tip mall și cu alți manageri de magazine.

Articolul Ședință a CJSU BN cu privire la măsurile de protejare a populației pe timpul cumpărăturilor pentru sărbătorile de iarnă apare prima dată în Stiri Bistrita – Ziare Bistrita – Gazeta de Bistrita -Stiri online.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0