Starea de alertă, prelungită! Doar ”tăiatul porcului” rămâne valabil din toată tradiția sărbătorilor de iarnă

HomeEconomic

Starea de alertă, prelungită! Doar ”tăiatul porcului” rămâne valabil din toată tradiția sărbătorilor de iarnă

Autoritățile centrale au anunțat prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile. Astfel, de sărbători, românii sunt îndemnați să ”se gândească la să

Autoritățile centrale au anunțat prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile. Astfel, de sărbători, românii sunt îndemnați să ”se gândească la sănătatea lor și a familiilor lor”. Doar tăiatul porcului nu e interzis, în rest, tot ce era tradiție, în timpul sărbătorilor de iarnă, trebuie..regândit.

În cadrul unei conferințe de presă, aseară, autoritățile centrale au anunțat prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile.

Asta înseamnă că regulile impuse la nivel național, în 9 noiembrie, rămân în picioare. Excepție făcând piețele agro alimentare care s-au redeschis.

De LUNI: Masca obligatorie în TOATĂ țara! Se închid inclusiv creșele! Munca – de acasă!

Raed Arafat a anunțat totuși o măsură în plus.

S-a adăugat o singură nouă prevedere, referitoare la instalaţiile de transport pe cablu tip telecabină. Dacă aceasta are capacitate de 20 de persoane, se stabilește că doar 10 persoane pot fi transportate cu cabina. Telescaunele, teleschiurile vor funcţiona ca și până acum” a declarat acesta.

Așa cum era de așteptat, s-a discutat despre ce vor face românii în perioada sărbătorilor de iarnă, perioadă încărcată în obiceiuri și tradiții, dar și în petreceri și întâlniri cu cei dragi.

Să vorbim deschis despre ce urmează în perioada sărbătorilor. E foarte important, ca persoană, fiecare ce va face, ca familie ce va face. De sărbători, vă rog, gândiţi-vă la sănătatea dumneavoastră şi a celor din familia dumneavoastră şi a celor în vârstă. Încercaţi pe cât posibil să limitaţi întâlnirea cu mulţi oameni. Anul viitor sperăm să avem sărbători cât mai aproape de normal. Circulaţia pe timpul nopţii va fi înterzisă în continuare, toate limitările urmând a fi în vigoare. Dacă vorbim de petreceri de sute de oameni, mii de oameni în stradă, asta clar nu. Nu vor fi festivităţi, cum au fost în alţi ani în centru, în care să se întâlnească populaţia. Ne putem bucura de Anul Nou respectând regulile. În casă sau în apropierea casei. Colindatul? Pot să fie trei persoane care merg de la casă la casă, dar evitați, chiar dacă este o tradiție. Intratul în mai multe case, mai scoți masca, riscul de infecție crește și pentru tine și pentru ceilalți. Tăiatul porcilor NU este interzis” a mai declarat Raed Arafat.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0