HomeUltimele stiri

Trei persoane, amendate pentru nerespectarea carantinei! Alte câteva zeci care nu au purtat masca, au fost fost și ele sancționate

Trei persoane, amendate pentru nerespectarea carantinei! Alte câteva zeci care nu au purtat masca, au fost fost și ele sancționate

Amenzi în valoare de 8.000 lei au fost aplicate de polițiști, marți, pentru nepurtarea măștii de protecție sau pentru nerespectarea măsurilor de carantină, dar și avertismente pentru nerespectarea restricțiilor de circulație după ora 23.00.

La nivel județean, 171 de polițiștii din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud, alături de polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului au continuat verificările pentru respectarea măsurilor de protecție impuse prin Legea 55/2020. Totodată, în același context au participat, în sistem integrat, 65 de reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniul prevenirii și limitării răspândirii virusului Sars-Cov-2.  în cadrul unui număr de 13 acțiuni punctuale organizate în tot județul.

Au fost verificate peste 1.500 de persoane aflate în izolare, carantină sau depistate în cadrul acțiunilor. Totodată, reprezentanţii agenților economici au fost instruiți cu privire la respectarea obligațiilor impuse, precum și a normelor destinate prevenirii răspândirii noului tip de coronavirus și în special cu privire la dezinfecția frecventă a suprafețelor expuse și a instituirii unor măsuri pentru evitarea aglomerării de persoane în spațiile comerciale fiind verificate 90 societăți comerciale.

De asemenea, au fost oprite pentru control 92 autovehicule, iar conducătorilor auto li s-au reamintit principalele restricții și obligații prevăzute de Legea 55/2020, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Pentru neregulile constatate în ultimele 24 ore, polițiștii din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud, împreună cu cei de la Poliția Locală au aplicat 67 sancțiuni contravenționale, în valoare de 8.000 de lei. Din totalul acestora, 54 sancțiuni, în valoarea de 5.000 de lei au fost aplicate pentru nepurtarea măștii sanitare de protecție, 3 sancțiuni, în valoare de 3.000 de lei, au fost aplicate persoanelor fizice pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea și 10 sancțiuni, cu avertisment scris pentru nerespectarea interdicției privind deplasarea/libera circulație în intervalul orar 23:00-05:00.

Articolul Trei persoane, amendate pentru nerespectarea carantinei! Alte câteva zeci care nu au purtat masca, au fost fost și ele sancționate apare prima dată în Stiri Bistrita – Ziare Bistrita – Gazeta de Bistrita -Stiri online.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0