HomeEveniment

Un caz de pestă porcină africană a fost confirmat în Bistrița-Năsăud

Un caz de pestă porcină africană a fost confirmat în Bistrița-Năsăud


În județul Bistrița-Năsăud a fost confirmat un caz de pestă porcină africană (PPA), la un porc mistreț, a anunțat Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud. Cazul a fost constatat în fondul de vânătoare 8 Fiad-Romuli, Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud convocând o ședință a Centrului Local de Combatere a Bolilor (CLCB). În ședință a fost prezentat și aprobat Planul actualizat de măsuri pentru prevenirea apariției PPA la porcii domestici și de combatere a PPA la mistreți în județul Bistrița-Năsăud. De asemenea, s-a delimitat zona afectată […]

În județul Bistrița-Năsăud a fost confirmat un caz de pestă porcină africană (PPA), la un porc mistreț, a anunțat Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

Cazul a fost constatat în fondul de vânătoare 8 Fiad-Romuli, Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud convocând o ședință a Centrului Local de Combatere a Bolilor (CLCB).

În ședință a fost prezentat și aprobat Planul actualizat de măsuri pentru prevenirea apariției PPA la porcii domestici și de combatere a PPA la mistreți în județul Bistrița-Năsăud.

De asemenea, s-a delimitat zona afectată (zona infectată de minim 8 km + zonă tampon de 5 km) astfel:

• Zona afectată: FV 8 Fiad-Romuli; FV 6 Ţibleş (parţial), FV 7 Bichigiu (parţial), FV 9 Telciu (parţial), FV 12 Parva (parţial).

• Zona infectată: localităţile Dealul Ştefăniţei și Romuli (u.a.t. Romuli).

• Zona tampon: localitatea Fiad (u.a.t. Telciu).

Coordonarea aplicării măsurilor şi acţiunilor la nivel local se va realiza de către Unitatea Operaţională Locală din cadrul Centrului Local de Combatere a Bolilor al judeţului Bistriţa-Năsăud, respectiv de către Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bistriţa-Năsăud.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0