HomeSanatate

UPU-SMURD primește un videolaringoscop ultramodern, care scade riscul de infectare cu Covid a medicilor

UPU-SMURD primește un videolaringoscop ultramodern, care scade riscul de infectare cu Covid a medicilor

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a achiziționat un videolaringoscop ultramodern pentru UPU-SMURD. Acesta va reduce la minim riscul de contaminare al personalului medical, care manipulează calea aeriană a pacienților cu Covid-19.

Aparatul ultraperformant va ajunge la UPU-SMURD și este cu atât mai util cu cât reduce la minim riscul de contaminare al personalului medical care manipulează calea aeriană a paciențiloc cu Covid-19.

Videolaringoscopul asigură examinarea și vizualizarea tractului respirator superior și facilitarea plasării unui tub traheal pentru oxigenarea pacienților cu hipoxemie severă.

„Concret, fiind cu cameră video, medicul vede mult mai bine locul de intubare al pacienților ce sunt în comă sau au insuficiență respiratorie, fără să se apropie de pacient. Un aparat ultramodern indicat în toate ghidurile și protocoalele naționale și internaționale de tratament al acestor pacienți critici, în ceea ce privește intubația orotraheală rapidă, precisă chiar și în cazurile dificile”, a precizat, într-un comunicat de presă, președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan.

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0