HomeUltimele stiri

VIDEO: Scăpăm de Supercom? Consilierii locali și primarul Turc, despre ieșirea Bistriței din ADI Deșeuri și ADI Apă Canal

VIDEO: Scăpăm de Supercom? Consilierii locali și primarul Turc, despre ieșirea Bistriței din ADI Deșeuri și ADI Apă Canal

Bistrițeanul Crăciun Silivan a cerut consilierilor locali să ia în considerare ieșirea municipiului din ADI Deșeuri și ADI Apă Canal, din cauza serviciilor deplorabile pe care le oferă cetățenilor. Consilierii locali au discutat DIN NOU pe marginea acestui subiect. Iar primarul Turc a promis găsirea unei soluții care să fie ”cea mai bună pentru cetățeni”.

La finele anului 2019 și începutul anului 2020, când Supercom a ridicat costurile, consilierii locali au discutat despre ieșirea din ADI Deșeuri și votarea ÎMPOTRIVA a tot ceea ce propune în plus Supercom.

MINUNE: Consilierii locali spun NU la ORICE ar propune ADI Deșeuri

Ioan Turc, pe atunci fără o funcție în Primăria Bistrița, declara că Supercom are toate șansele să plece din municipiu, după alegerile locale.

Supercom, amenințat cu rezilierea contractului

Cu toate acestea, după instalarea sa în funcția de primar, Ioan Turc a explicat că NU se poate ieși din ADI Deșeuri, dar speră să poată bate palma și cu o altă firmă de salubritate, concomitent.

Noul primar al Bistriței mai vrea o firmă care să ajute Supercom la curățenia din oraș

În ședința de Consiliu Local din 26 noiembrie 2020, pe masa consilierilor locali s-a aflat solicitarea bistrițeanului Crăciun Silivan de a reanaliza ieșirea Bistriței din ADI Deșeuri și ADI Apă Canal.

scan cerere Craciun Silivan

Consilierii locali și-au exprimat și ei părerea cu privire la acest subiect.

Cred că ar trebui verificat modul în care cele două ADI-uri supraveghează modul încare Supercom își face treaba. Cetățenii plătesc un servciu și cred că ar trebui să analizăm modul în care se supraveghează realizarea acestui serviciu. Noi oferim cea mai mare pondere de clienți, și totuși serviciul de care beneficiem de deficitar” a declarat liberalul Cristian Munthiu.

Acesta a cerut verificarea excedentului din bugetul ADI Deșeuri.

”Consider că trebuie să fim foarte atenți. S-au făcut asfaltări fără să se facă înainte lucrări la canalizări. Și astfel la fiecare ploaie, avem inundații. Stăm pe o structură veche. Pe o infrastructură veche. Și atâtea probleme care sunt la apă-canal.  Luăm virușii din apa care iese din canalizări și îi ducem în casă. Sunt extrem de multe zone care după o ploaie de 30 de minute, sunt inundate complet” a explicat și Florin Urâte, consilier local din partea PNL.

Cristian Niculae a subliniat faptul că iesșirea din ADI Deșeuri sau ADI Apă Canal nu se poate face așa de ușor, dat fiind faptul că e un contract finanțat cu fonduri europene, încă în termen de valabilitate.

Să se facă o analiză și dacă există soluții de ieșire din ADI Deșeuri, fără penalități usturătoare..eu nu zic că trebuie să rămânem în continuare în ADI Deșeuri” a explicat social-democratul.

Consilierul Stefania Stere a propus ca problema ieșirii Bistriței din Adi Deșeuri să fie discutată în comisiile de specialitate.

Și primarul Ioan Turc a intervenit în discuție.

E limpede că situația curățeniei în municipiul Bistrița e una precară. Niciodată orașul nu a fost mai prost administrat din acest punct de vedere. Cred că problema trebuie rezolvată judicios. AM invitat Supercom la o discuție la primărie. Am convenit că vom constitui o comisie cu reprezentanți ai Primăriei, ADI și Supercom. Eu nu spun că ieșim sau nu ieșim, dar așa nu se poate continua. Și le-am spus și celor de la Supercom. Și cu ADI Apă Canal, e nefiresc ca Bistrița, care va duce toată structura asta în spate- că avem 70 la sută din consumul de apă la nivel de județ- e nefiresc să avem 2,36 la sută participare. Ieșirea din ADI Deșeuri e totuțși o opțiune. Vom vedea pe ce soluție vom merge. Dar soluția e în avantajul cetățenilor municipiului Bistrița” a declarat și primarul Ioan Turc.

De aici au ”izbucnit„ și discuțiile politice pe marginea acestui subiect.

TOATE discuțiile pe marginea ieșirii Bistriței din ADI Deșeuri, din cadrul ședinței de Consiliu Local le puteți urmări în video de mai jos:

Răspunsul, pe larg, dat de comisiile de specialitate, le puteți citi în documentele de mai jos:

Informare DAPJ

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0