HomeEveniment

Bistrița iese din carantină; se ridică restricțiile

Bistrița iese din carantină; se ridică restricțiile

Începând cu data de 3 decembrie, ora 05:00, restricțiile prevăzute de măsura carantinării municipiului Bistrița se ridică, asta deoarece municipiul și localitățile aparținătoare ies din carantină.

Potrivit Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, ridicarea măsurii de carantină se datorează scăderii constante a numărului de cazuri de coronavirus.

”Dacă la momentul întocmirii analizei de risc de către Direcția de Sănătate Publică, în vederea obținerii avizului INSP pentru carantinarea municipiului (16.11.2020), incidența de cazuri era de 9,01/1.000 locuitori fără focare, astăzi (02.12.2020) incidența e de 4,98/1.000 locuitori (fără focare)”, a precizat Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

Cu toate că municipiul și localitățile aparținătoare ies din carantină, autoritățile atrag atenția că incidența cazurilor de COVID-19 depășește încă pragul de 3/1000 de locuitori, astfel că rămân în continuare valabile măsurile suplimentare de combatere a infecțiilor.

În acest context, este în continuare suspendată activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc. De asemenea, purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, rămâne obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

Este interzisă și organizarea și desfășurarea activității în cinematografelor, instituțiilor de spectacole sau concerte. Hotătârea care cuprinde toate aceste măsuri poate fi consultată  AICI.

Articolul Bistrița iese din carantină; se ridică restricțiile apare prima dată în Mesagerul de Bistriţa Năsăud.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0