HomeEconomic

Bistrița-Năsăud: 51 de cazuri pozitive și 2 decese în ultimele 24 de ore!

Bistrița-Năsăud: 51 de cazuri pozitive și 2 decese în ultimele 24 de ore!

Avem 2.156 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore 51 de bistrițeni au fost confirmați pozitiv la infecția cu COVID-19. De asemenea, s-au înregistrat și 2 decese în contextul pandemiei. La nivel național, în același interval de timp, au fost înregistrate 5.028 de cazuri noi de infecție.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului nostru, au fost înregistrate 51 de cazuri noi de infecție cu coronavirus. Printre persoanele confirmate pozitiv se numără 1 jandarm, 1 polițist, 1 fotbalist Gloria, 3 cadre medicale ( 2 medici, 1 asistent), 1 cadru didactic ( Liceul Radu Petrescu Prundu Bârgăului, 1 elev ( Școala Generală nr.3), 1 angajat al unei primării din județ, 3 angajați ai unor agenți economici, 5 persoane angajați ai unor centre rezidențiale din județ ( 4 angajați, 1 rezident), 1 angajat casă de tip familial din județ și 2 angajati ai unui centru pentru protecția copilului din subordinea DGASPC BN. Astfel, de la începutul pandemiei până în acest moment 2.156 de bistrițeni au fost confirmați pozitiv cu COVID-19.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 8 bistrițeni au fost reconfirmați pozitiv.

Față de ultima raportare, în județul nostru în ultimele 24 de ore nici o persoană nu a fost externată la cerere din spital și nici un bistrițean nu a fost declarat vindecat. Totodată, s-au înregistrat 2 decese în contextul pandemiei.

Deces nr. 118 în județul Bistrița-Năsăud

Femeie, 87 ani, internată în data de 13 octombrie prin UPU în Secția Medicină internă (cu Hemoragie digestivă și Șoc hipovolemic), transferată în aceeași zi în Secția Boli Infecțioase  (în contextul testului RT-PCR pozitiv pentru infecția cu Covid-19), unde a și decedat în data de 21 octombrie. Comorbidități: Insuficiență respiratorie, Bronhopneumonie, Insuficiență renală, Demență.

Deces nr. 119 în județul Bistrița-Năsăud

Bărbat, 76 ani, internat în data de 9 octombrie în Secția Boli Infecțioase (cu Sindrom febril și test RT PCR pozitiv pentru Covid-19), transferat în Secția ATI în 10 octombrie, unde a  decedat ieri, 22 octombrie. Comorbidități: Hipertensiune arterială.

Situația epidemiologică la nivelul județului Bistrița-Năsăud, astăzi, 23.10.2020, este următoarea:

 • 2.156 cazuri confirmate de CoVid-19;
 • 119 decese;
 • 1.838 persoane externate (1.178 externate vindecate și 602 externate la cerere);
 • 1.205 persoane în carantină;
 • 278 persoane izolate;
 • 319 teste efectuate (219 efectuate la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, restul la laboratoare private).

Precizări din partea Instituției Prefectului:

 • Până în prezent, 95 cadre medicale (24 medici, 71 asistenți, 1 kinetoterapeut) și 37 persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardieri) și un angajat din cadrul personalului suport au fost confirmate cu Coronavirus. 106 persoane au fost externate.
 • 139 persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajați ai unor agenți economici din județ. Dintre acestea, 63 au fost externate.
 • Șapte persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt pacienți ai unui centru de dializă din județ. Șase persoane au fost externate.
 • 17 persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din județ. Zece persoane au fost externate.
 • 4 persoane bolnave de CoVid-19 sunt angajate ale Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. Două dintre acestea au fost externate.
 • 2 persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul CFR. Una dintre acestea a fost externată.
 • Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află 8 beneficiari și o infirmieră de la un centru de asistență pentru vârstnici din județul Bistrița-Năsăud. Infirmiera a fost externată. În ceea ce privește beneficiarii, șase au fost externați, iar din păcate, unul a decedat.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 19 beneficiari și 13 angajați de la un centru de recuperare din județul Bistrița-Năsăud. 5 angajați au fost externați. Totodată, au fost externați și 15 beneficiari.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și șase angajați de la o unitate medico-socială din județul Bistrița-Năsăud. (3 asistenți medicali și 3 persoane, parte din personal auxiliar). O persoană (asistent medical) a fost externată.
 • Cinci persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean. Trei dintre acestea au fost externate.
 • Cinci persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Bistrița – Năsăud. Patru sunt declarate vindecate, iar o persoană este în izolare la domiciliu.
 • Patru persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus la nivel de județ sunt polițiști locali. Trei dintre acestea au fost declarate vindecate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 9 fotbaliști. Doi dintre aceștia au fost externați.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 4 handbaliste și un angajat de la CS Gloria 2018.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află doi sportivi de la CSM.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus, 17 din cazurile active sunt cadre didactice. Dintre acestea, o persoană este internată, 1 în evaluare și restul în izolare la domiciliu.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus, 25 din cazurile active sunt elevi. Cinci dintre aceștia sunt internați în spital, unul în evaluare iar restul se află în izolare la domiciliu.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un asistent social, 4 angajați și un medic rezident de la trei centre de asistență pentru vârstnici din județ.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află trei beneficiari și doi angajați ai unui Centru pentru Protecția Copilului din subordinea DGASPC BN.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un beneficiar și doi angajați de la o casă de tip familial din subordinea DGASPC BN. Acestea au fost externate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un angajat de la un centru de plasament din subordinea DGASPC.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 11 angajați ai Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistrița-Năsăud. Două persoane au fost externate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 14 angajați ai Centrului de Transfuzii Sanguine Bistrița (dintre care 1 medic și 9 asistenți medicali). Cinci persoane au fost externate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 18 angajați ai Inspectoratului Județean de Poliție. 15 persoane au fost externate, iar două persoane sunt în izolare la domiciliu.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 15 angajați ai Spitalului Județean de Urgență Bistrița (1 angajat departament resurse umane, 10 angajați ai Blocului Alimentar, trei registratori, și o îngrijitoare de curățenie din Ambulatoriul integrat – Policlinica Bistrița). O persoană a fost externată.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un angajat al Spitalului Orășenesc Beclean.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află trei angajați ai Agenției pentru Plăți și Intervenție Agricultură Bistrița-Năsăud.

Situația privind cazurile COVID 19, pe UAT-uri, în imaginile de mai jos:

Incidența cazurilor COVID 19, pe UAT-uri, în imaginile de mai jos:

Situația epidemiologică la nivel național:

La nivel național, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 5.028 de noi cazuri de COVID-19, numărul total al persoanelor infectate ajungând la 201.032. 144.429 de pacienți au fost declarați vindecați. De asemenea, 6.245 persoane au decedat, față de ultima raportare înregistrându-se 82 de decese. În spitale se află internate 10.427 persoane infectate cu COVID-19, dintre care 782 pacienți sunt internați la ATI.

În urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 876 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Pe teritoriul României, 24.199 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 9.725 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 50.658 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 52 de persoane.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în străinătate, 6.851 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19. Dintre aceștia 126 au decedat, iar 797 au fost declarați vindecați.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0