VIDEO:  O provocare pentru iubitorii de animale, în ianuarie! Sute de ciori, survolând cerul Bistriței

HomeEconomic

VIDEO: O provocare pentru iubitorii de animale, în ianuarie! Sute de ciori, survolând cerul Bistriței

Un stol de aproape 800 de ciori a fost surprins survolând cerul Bistriței, zilele trecute. Un activist de mediu ne dezvăluie o metodă eficientă pentr

Un stol de aproape 800 de ciori a fost surprins survolând cerul Bistriței, zilele trecute. Un activist de mediu ne dezvăluie o metodă eficientă pentru a le număra. De asemenea, se lansează și o provocare inedită pentru bistrițeni:

Ciprian Samoilă – administratorul grupului Biodiversitatea și Geodiversitatea în Bistrița-Năsăud (BioGeoDiv BN) a reușit să surprindă într-un film – aproape 800 de ciori zburând deasupra orașului. 

Un stol de corvide de circa 800 de indivizi, cel mai probabil format din specia gregară de cioară de semănătură (Corvus frugilegus) și, eventual, intrusele stăncuțe (Corvus monedula), survolând Bistrița într-o amiază de 29 decembrie 2020…”, a explicat Ciprian Samoilă.

Dacă sunteți curioși să aflați cum se pot număra atâtea sute de ciori – ei bine, tot Ciprian Samoilă explică faptul că există un program special pentru asta, oferit de American Museum of Natural History care se poate descărca AICI.

Biologul ne surprinde și cu cîteva imagini care înfățișează ritualul de împerechere la rața mare (Anas platyrynchos) pe cursul râului Bistrița.

Totul s-a întâmplat în zona Kaufland de jos.

Societatea Ornitologică Română a declarat rațele drept fiind păsările acestei luni. Prilejul perfect și pentru biologul Ciprian Samoilă să lanseze o provocare pentru toți cei care iubesc natura!

Vă invit să le observați pe principalele cursuri de apă curgătoare din județ și să-mi semnalați locurile în care le-ați observat. Eventual și numărul lor dacă puteți…

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0