HomeUltimele stiri

Câți români trebuie să se vaccineze. Când se vor ridica restricțiile

Câți români trebuie să se vaccineze. Când se vor ridica restricțiile

Medicul Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a făcut primele declarații după sosirea a 10.000 de doze de vaccin anti-coronavirus în România.

„Este ziua în care primim prima tranșă de vaccinuri anticoronavirus, e o tranșă simbolică, care va ajunge mâine dimineață în Institutul Cantacuziono. Ea va fi alocată primelor zece unități medicale implicate în lupta anticoronavirus. Mă bucur să văd că există interes pe subiect, toate aceste lucruri ne obligă să demarăm o campanie împreună cu experții. Activitățile sunt organizate în acord cu ceea ce se întâmplă la nivelul UE. Suntem pregătiți să demarăm campania de vaccinare în condiții de siguranță. Avem o strategie de vaccinare. Avem prima soluție pentru a pune punct acestei pandemii, care se poate face doar prin colaborare între statele UE”, a declarat medicul Gheorhiță.

Câți români trebuie să se vaccineze. Când se vor ridica restricțiile

Președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a mai declarat că este nevoie ca aproximativ 60-70% din populație să se vaccineze pentru a putea ridica din restricțiile luate de autorități.

„Având o imunizare colevtică la circa 60-70% circulația virusului scade foarte mult și atunci putem reduce din restricții. E nevoie de comunicare în tot acest proces, de transparență și de explicare a acestor activități, astfel încât oamenii să înțeleagă foarte bine. Etapă de etapă prezentăm publicului informații verificate științific astfel încât să putem crește credibilitatea procesului”, a afirmat col. dr. Valeriu Gheorghiță.

Citește și Nu există destule doze de vaccin pentru a ține pandemia sub control

„Vaccinul se administrează în momentul de față, din tipurile de vaccin care vor primi autorizare, intramuscular, într-o schemă cu două doze, iar persoanelor sub 16 ani pentru moment nu există o indicație de utilizare, nu sunt suficiente date care să asigure această recomandare la acest moment”, a mai spus șeful campaniei de vaccinare.

Șeful campaniei refuză să spună cine se va vaccina primul

Colonelul dr. Valeriu Gheorghiță refuză să dezvăluie cine va fi primul român care se va vaccina anti-coronavirus.

Dacă în alte state ale UE președinții s-au vaccinat primii, șeful statului român, Klaus Iohannis, nu se va afla printre cei care vor primi serul în primă etapă.

Întrebat cine va fi primul român vaccinat, Gherghiță a declarat că e vorba de un cadru medical, însă a refuzat să dea mai multe detalii. Antena 3 a informat, însă, pe surse, despre primul român care se va vaccina anti-Covid-19.

Articolul Câți români trebuie să se vaccineze. Când se vor ridica restricțiile apare prima dată în Stiri Bistrita – Ziare Bistrita – Gazeta de Bistrita -Stiri online.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0