HomeUltimele stiri

Ce vaccin anti-Covid ar trebui să alegem? Sfaturile consilierului Casei Albe

Ce vaccin anti-Covid ar trebui să alegem? Sfaturile consilierului Casei Albe

Vaccinul anti-coronavirus dezvoltat de BioNTech și Pfizer a fost primul aprobat în numeroase state, însă și serul fabricat de către Moderna a fost aprobat – chiar dacă numai parțial. În acest context, s-a ridicat următoarea problemă – ce vaccin vor alege experții?

Anthony Fauci, cel mai cunoscut epidemiolog american, director al Institutului Național de Sănătate din Statele Unite și consilier al Casei Albe pe probleme legate de coronavirus, susține, potrivit presei internaționale, că opțiunea pe care ar alege-o ar fi cea disponibilă pe piață la momentul dat.

În cadrul unui interviu realizat de către NBC, pe data de 18 decembrie, virusologul declara că se va vaccina contra Covid-19 cât de repede posibil, fapt care s-a și întâmplat, virusologul fiind vaccinat cu serul produs de Moderna.

Anthony Fauci a mai evidențiat un aspect important – la momentul actual, niciun vaccin contra coronavirus nu oferă certitudinea protecției contra răspândirii virusului, motiv pentru care consilierul Casei Albe înseamnă populația să respecte măsurile de prevenire a răspândirii virusului.

În Statele Unite ale Americii, prima vaccinare în masă a început pe data de 14 decembrie.

Citește și Majoritatea persoanelor infectate cu Covid-19 sunt imune la virus

Articolul Ce vaccin anti-Covid ar trebui să alegem? Sfaturile consilierului Casei Albe apare prima dată în Stiri Bistrita – Ziare Bistrita – Gazeta de Bistrita -Stiri online.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0