O nouă mutație – mai contagioasă – a Covid-19 a fost descoperită în Africa de Sud

HomeUltimele stiri

O nouă mutație – mai contagioasă – a Covid-19 a fost descoperită în Africa de Sud

Marea Britanie a detectat o nouă mutaţie a coronavirusului la contactele unor persoane care au intrat în țară venind din Africa de Sud, potrivit mini

Marea Britanie a detectat o nouă mutaţie a coronavirusului la contactele unor persoane care au intrat în țară venind din Africa de Sud, potrivit ministrului britanic al Sănătății, Matt Hancock, citat de Reuters.

Ministerul Sănătății din Africa de Sud anunța săptămâna trecută că a fost descoperită acolo o nouă mutație genetică a virusului, care ar putea fi responsabilă pentru creșterea recentă a numărului de persoane infectate cu COVID-19 în această țară.

„Datorită capacității genomice impresionante a sud-africanilor, am detectat două cazuri de infectare cu altă variantă nouă de coronavirus în Marea Britanie”, a spus Hancock.

„Ambele sunt contacte ale unor cazuri pozitive care au venit din Africa de Sud în ultimele săptămâni,” a precizat el.

Marea Britanie luptă deja să limiteze răspândirea unei noi tulpini a coronavirusului, care este cu până la 70% mai transmisibilă, iar Hancock a spus că noua variantă provenită din Africa de Sud pare să fi să fie chiar mai contagioasă, transmite Digi 24.

Contacții direcți ai persoanelor infectate cu noua variantă au fostt plasați în carantină. De asemenea, toate persoanele care au fost în Africa de Sud în ultimele două săptămâni trebuie să intre în izolare.

Ministrul britanic al Sănătății a mai transmis că se impun restricții imediate pentru călătoriile din Africa de Sud.

Citește și Ce vaccin anti-Covid ar trebui să alegem?

Articolul O nouă mutație – mai contagioasă – a Covid-19 a fost descoperită în Africa de Sud apare prima dată în Stiri Bistrita – Ziare Bistrita – Gazeta de Bistrita -Stiri online.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0