HomeSanatate

Consiliul Județean a pus la bătaie două milioane de lei pentru a cumpăra Hotelul Krone

Consiliul Județean a pus la bătaie două milioane de lei pentru a cumpăra Hotelul Krone

Consiliul Județean intenționează să participe la licitația organizată pentru vânzarea hotelului Krone, situat la doi pași de Casa de Asigurări de Sănătate. Instituția a pus la bătaie două milioane de lei, prețul de pornire a licitației.

Licitația va fi organizată în data de 7 decembrie, de lichidatorul firmei Florsystem Sport. Prețul de pornire al licitației este două milioane de lei. Aceasta este și suma pe care Consiliul Județean intenționează să o aloce pentru achiziționarea acestui obiectiv.

Consilierii județeni își vor da acordul, într-o ședință extraordinară care va avea loc mâine. Hotelul are 3 etaje și mansardă și 1.359 de metri pătrați. Acesta are 45 de camere duble, cu grup sanitar propriu, restaurant și sală de fitness.

Clădirea este deja în folosința Spitalului Județean de Urgență Bistrița, care a mutat acolo Secția de Oncologie. Detalii AICI. Funcționarea secției de Oncologie acolo este însă provizorie, în fostul hotel urmând să se mute permanent Recuperarea Medicală, care funcționează pe Independenței, în spații ce trebuie eliberate la final de an.

„Spitalul Județean de Urgență Bistrița, instituție medicală subordonată Consiliului Județean Bistrița-Năsăud se află în prezent într-un amplu proces de reabilitare – modernizare, fiind demarate o serie de obiective de investiții ce au impus relocarea secțiilor externe situate în municipiul Bistrița, strada Alba Iulia nr. 7 și strada Ghinzii nr. 26. Soluțiile identificate pentru alocarea unor amplasamente adecvate serviciilor medicale furnizate de către secțiile medicale afectate, respectiv Boli infecțioase, Oncologie, Dermatovenerologie, Pneumologie, Boli Cronice, s-au raportat atât la termenele necesare pentru finalizarea lucrărilor stabilite conform contractelor de finanțare, cât și la contextul epidemiologic actual. În plus, având în vedere că secția de recuperare medicală își desfășoară temporar activitatea pe Bulevardul Independenței nr. 30, care a fost retrocedată și trebuie eliberată la 31 decembrie 2020, se impune găsirea unei soluții care să asigure funcționarea ulterioară a acesteia”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre, ce va fi votat mâine de consilierii județeni.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0