Daniel Suciu (PSD): ”Guvernul PNL a făcut cea mai neagră, nesimțită și criminală alocare de fonduri pentru unitățile administrativ-teritoriale din toată țara”

HomeEconomic

Daniel Suciu (PSD): ”Guvernul PNL a făcut cea mai neagră, nesimțită și criminală alocare de fonduri pentru unitățile administrativ-teritoriale din toată țara”

Deputatul bistrițean Daniel Suciu (PSD) acuză Guvernul României că a repartizat bani primăriilor din Bistrița-Năsăud pe criterii politice. Potrivit a

Șoferul care a murit în accidentul de la Năsăud avea permisul anulat
Bistrița-Năsăud: 131 de cazuri pozitive și 4 decese în ultimele 24 de ore!
Bogdan Ivan (PSD): ”Avem nevoie de personal medical ca de aer: susțin reducerea perioadei de rezidențiat a medicilor!”

Deputatul bistrițean Daniel Suciu (PSD) acuză Guvernul României că a repartizat bani primăriilor din Bistrița-Năsăud pe criterii politice. Potrivit acestuia, primăriile PNL din județul Bistrița-Năsăud au primit alocări duble față de primăriile PSD-ALDE. În opinia social democratului, alocarea bugetară a Guvernul este ”o bătaie de joc” la adresa comunităților locale.

Guvernul PNL a făcut cea mai neagră, cea mai nesimțită, cea mai criminală alocare de fonduri pentur unitățile administrativ-teritorială din toată țara. (…) Ca fost ministru care am promovat zeci de hotărâri de Guvern, zeci de hotărâri de alocare din fondul de rezervă bugetară, vă spun că niciodată nu mi-am permis și nu ne-am permis să facem o asemenea bătaie de joc la adresa nu a primarilor, ci a cetățenilor. Este a doua alocare din ultimele două luni în care PNL își bate joc de bistrițeni, nu de culorile politice, nu de partidele politice, ci de toți locuitorii județului Bistrița-Năsăud. (…) Alocarea de ieri, în care cele 18 primării PNL au primit 9,3 milioane lei, iar primăriile PSD-ALDE au primit mai puțin de jumătate, adică 4,2 milioane lei, este o bătaie de joc. În 4 decembrie, când au trimis bani în teritoriu pentru persoanele cu handicap și însoțitorii lor, au făcut la fel, primăriile și oamenii din aceste comunități au primit mult mai puțin de jumătate din aceste fonduri. Acum au făcut mai rău. La nivel național, primăriile PSD au primit aproape de 10 ori mai puțini bani decât cele PNL și aceasta este o bătaie de joc”, a declarat Daniel Suciu într-o conferință de presă.

Deputatul PSD completează că vor fi demarate acțiuni în instanță în perioada următoare.

Am decis să facem plângeri penale, acțiuni în contecios administrativ împotriva tuturor demnitarilor care și-au pus semnătura pe asemenea documente, începând cu ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ștefan, cu ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, și continuând cu premierul de atunci – Ludovic Orban – și cu premierul de acum- Nicolae Ciucă. În 4 decembrie, colegii mei de la nivelul județului Bistrița-Năsăud deja au făcut o plângere pe care au trimis-o premierului Nicolae Ciucă, dar vom face plângere penală. Vom face chiar și în județul nostru o acțiune în contencios administrativ și plângere penală împotriva acestor inconștienți. Eu le-aș spune criminali, pentru că nu se joacă cu destinele unor politicieni, ci se joacă cu destinele unor oameni care au rămas fără bani în prag de iarnă, în prag de sărbători”, a mai spus Suciu.

Declarațiile deputatului PSD vin după ce Guvernul României a aprobat, în şedinţa de joi, alocarea a peste 876 de milioane de lei unor unităţi administrativ-teritoriale din România, pentru finanțarea unor cheltuieli de funcţionare și pentru finanțarea cheltuielilor privind asigurarea activităţii de asistenţă socială şi de protecţie a copilului pentru luna noiembrie. Sumele repartizare fiecărei unități administrativ-teritoriale pot fi consultate AICI.

Articolul Daniel Suciu (PSD): ”Guvernul PNL a făcut cea mai neagră, nesimțită și criminală alocare de fonduri pentru unitățile administrativ-teritoriale din toată țara” apare prima dată în Stiri Bistrita – Ziare Bistrita – Gazeta de Bistrita -Stiri online.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0