HomeEveniment

Decizia cu privire la carantinarea municipiului Bistrița, amânată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență

Decizia cu privire la carantinarea municipiului Bistrița, amânată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Bistrița-Năsăud s-a reunit, vineri, în ședință și a analizat situația actuală referitoare la evoluția pandemiei de coronavirus la nivel județean, un accent deosebit fiind pus pe situația din municipiul Bistrița. În urma analizei, autoritățile au decis să amâne măsura carantinării municipiului.

”Grupul de lucru al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud s-a reunit astăzi pentru a discuta datele referitoare la situația pandemică din județul nostru cu accent pe situația municipiului Bistrița în vederea luării unei decizii în ce privește necesitatea instituirii carantinei. S-au analizat astfel numărul de cazuri de CoVid-19 din ultimele 14 zile, rata incidenței, precum și focarele. Datele relevă o scădere în numărul de cazuri înregistrate în Bistrița, precum și o scădere în incidenței. La data de 12 noiembrie, în municipiu s-a înregistrat o incidență de 9,38/1000 de locuitori (incluzând focarele) și 9,08/1000 locuitori (fără focare), iar în data de 13 noiembrie, incidența este de 9,17/1000 locuitori (cu focare) și 8,36/1000 locuitori (fără focare)”, a anunțat Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

Având în vedere acest aspect,CJSU a hotărât să amâne pentru moment impunerea măsurii carantinării orașului, urmând să aibă loc o nouă ședință la începutul săptămânii viitoare.

Cu toate acestea, situația este în dinamică și îndeaproape urmărită și analizată, iar dacă numărul cazurilor și incidența vor crește, această măsură va fi instaurată fără ezitare.

CJSU face apel la cetățeni să fie fi vigilenți, să evite aglomerațiile și să respecte regulile de protecție sanitară și distanțare fizică, precum și legislația în vigoare referitoare la starea de alertă. De asemenea, administratorilor magazinelor li se recomandă să ia măsuri de siguranță pentru a evita crearea de aglomerații în unitățile pe care le gestionează.

Articolul Decizia cu privire la carantinarea municipiului Bistrița, amânată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență apare prima dată în Mesagerul de Bistriţa Năsăud.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0