HomeUltimele stiri

Forțele de ordine au continuat controalele și în cea de-a doua zi de Crăciun. Ce sancțiuni s-au dat

Forțele de ordine au continuat controalele și în cea de-a doua zi de Crăciun. Ce sancțiuni s-au dat

Forțele de ordine din Bistrița-Năsăud au continuat controalele și în cea de-a doua zi de Crăciun, pentru neregulile constatate fiind aplicate sancțiuni, potrivit Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Bistrița-Năsăud.

Astfel, la data de 26 decembrie, la nivel județean, 171 polițiștii din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, alături de polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului au continuat verificările pentru respectarea măsurilor de protecție impuse prin Legea 55/2020. Totodată, în același context, au mai fost organizate 13 acțiuni punctuale la care au participat,  în sistem integrat, 66 de reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniul prevenirii și limitării răspândirii virusului Sars-Cov-2.

În cadrul acțiunilor au fost verificate 65 de societăți comerciale și a fost aplicată o sancțiune cu avertisment unui operator economic pentru nerespectarea obligațiilor impuse.Toți cei verificați au fost instruiți cu privire la respectarea obligațiilor impuse, precum și a normelor destinate prevenirii răspândirii noului tip de coronavirus și în special cu privire la dezinfecția frecventă a suprafețelor expuse și a instituirii unor măsuri pentru evitarea aglomerării de persoane în spațiile comerciale.

Au fost legitimate peste 2300 de persoane aflate în izolare, carantină sau depistate în cadrul acțiunilor.De asemenea, au fost oprite pentru control 86 de autovehicule, iar conducătorilor auto li s-au reamintit principalele restricții și obligații prevăzute de Legea 55/2020, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Pentru neregulile constatate în ultimele 24 de ore, polițiștii din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, împreună cu cei de la Poliția Locală au aplicat 68 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 5.500 de lei. Din totalul acestora, 22 de sancțiuni, în valoare de 1.000 de lei, au fost aplicate persoanelor fizice pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație în intervalul orar 23.00-05.00 și 45 de sancțiuni, în valoare de 4.500 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală,  conform Legii 55/2020. De asemenea, a mai fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 1.000 de lei, pentru nerespectarea măsurii carantinei la domiciliu.

Articolul Forțele de ordine au continuat controalele și în cea de-a doua zi de Crăciun. Ce sancțiuni s-au dat apare prima dată în Stiri Bistrita – Ziare Bistrita – Gazeta de Bistrita -Stiri online.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0