HomeEveniment

În doar 24 de ore, polițiștii din Bistrița-Năsăud au amendat circa 100 de persoane

În doar 24 de ore, polițiștii din Bistrița-Năsăud au amendat circa 100 de persoane

În ultimele 24 de ore, polițiștii din Bistrița-Năsăud au aplicat circa o sută de amenzi unor persoane care nu respectau măsurile impuse în contextul pandemiei de coronavirus. 

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, ieri, 20 decembrie, la nivel județean, peste 150 de polițiști, polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului au continuat verificările pentru respectarea măsurilor de protecție impuse prin Legea 55/2020.

Totodată, în același context, au mai fost organizate în tot județul 12 acțiuni punctuale, la care au participat,  în sistem integrat, 50 de reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniul prevenirii și limitării răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Au fost verificate peste 2.000 de persoane aflate în izolare, carantină sau depistate în cadrul controalelor efectuate. Totodată, au fost verificate 70 de societăți comerciale și au fost oprite, pentru control, 34 de mijloace de transport.

Pentru neregulile constatate în ultimele 24 de ore, polițiștii din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, împreună cu cei de la Poliția Locală au aplicat 100 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.500 de lei. Din totalul acestora, 35 de sancțiuni, în valoare de 5.500 de lei, au fost aplicate persoanelor fizice pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație, în cadrul acțiunilor desfășurate în intervalul orar 23.00-05.00, celelalte fiind aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție sanitară”, informează Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

Sănătatea și siguranța cetățenilor reprezintă o prioritate pentru toate instituțiile cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că acțiuni de informare, prevenire și verificare sunt desfășurate constant în această perioadă.

Articolul În doar 24 de ore, polițiștii din Bistrița-Năsăud au amendat circa 100 de persoane apare prima dată în Mesagerul de Bistriţa Năsăud.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0